Hlavní obsah

Cadillac ukázal model Optiq, svůj nejmenší elektromobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenší elektrický cadillac má jméno Optiq a řadu designových prvků z větších sourozenců, ovšem to je všechno, co je o něm zatím známo.

Foto: Cadillac

Cadillac Optiq

Článek

Dalším krokem v přerodu Cadillaku ve značku prodávající elektromobily bude model Optiq, který by měl být uveden na trh v druhé polovině příštího roku, půjde tedy již o modelový rok 2025. Automobilka nyní odhalila jeho vnější design – a to je všechno, alespoň prozatím.

Optiq je crossoverem, bude nejmenším elektromobilem značky, ovšem zachovává si designové prvky větších modelů Lyriq a Celestiq, stejně jako jméno končící písmeny „iq“.

Foto: Cadillac

Cadillac Optiq

Kromě toho je známá také jeho platforma – je to základ Ultium mateřského koncernu General Motors. Rozměry však lze jen odhadovat někam k 4,8 metru délky, jako má koncernový sourozenec Chevrolet Equinox EV. S tím by mohl sdílet také konfigurace pohonu, tedy přední či obě hnací nápravy.

Další informace jako dojezd, rychlost nabíjení či třeba fotografie interiéru si Cadillac zatím nechává pro sebe. V první polovině příštího roku se však o ně jistě podělí.

Novinka pravděpodobně dorazí i do Evropy, kam se koncern GM vrací právě i díky přechodu na elektromobilitu.

Automobilka GM zahájila návrat do Evropy

AutoMoto

Cadillac je o krok blíže formuli 1, mateřský koncern GM byl schválen jako dodavatel motorů

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám