Hlavní obsah

Boxster Spyder: přichází nejlehčí Porsche

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Porsche představí na autosalonu v Los Angeles nový vůz Boxster Spyder, který doplní modelovou řadu Boxster a stane se tak jejím třetím provedením. Novinka s motorem o objemu 3,4 l a výkonem 340 koní se v Česku začne prodávat u únoru.

Článek

Boxster Spyder potěší vyznavače sportovní jízdy mimořádnou dynamikou, sníženým těžištěm a přepracovaným podvozekem. Před zadní nápravou modelu Boxster Spyder je umístěn plochý šestiválec 3,4 l s přímým vstřikováním paliva, nabízející největší výkon 320 kw, což je o deset koňských sil více než u standardního modelu Boxster S. S hmotností 1275 kg se navíc jedná o nejlehčí model v nabídce značky Porsche.

V případě, že je součástí výbavy dvouspojková samočinná převodovka PDK a paket Sport Chrono, je tento automobil díky funkci Launch Control schopný zrychlit z klidu na 100 km/h během 4,8 s, maximální rychlost s otevřenou střechou činí 267 km/h. Průměrná kombinovaná spotřeba s převodovkou PDK je 9,3 l/100 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám