Hlavní obsah

BMW poprvé ukázalo X4, od větší X6 nový model skoro nepoznáte

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW jediný den po skončení novinářských dnů na autosalonu v Ženevě ukázalo první fotografii nového modelu X4, který má v nabídce šestici motorů. Ten nejvýkonnější posílá na všechna čtyři kola 313 koní.

BEZ KOMENTÁŘE: BMW X4Video: BMW

 
Článek

BMW X4 je postavené na technickém základu BMW X3, svým vzhledem připomíná X6 - sportovně tvarované SUV, které díky prudce klesající zádi a rozšířeným zadním blatníkům navozuje dojem obrovitého kupé. Obě verze od sebe rozlišíte podle jinak tvarovaného předního nárazníku či umístění mlhových světel.

BMW uvádí, že řidič a spolujezdec sedí o 20 mm níže než v X3, přesné rozměry ale zatím automobilka neuvedla. Připomeňme, že X3 na délku měří 4648 mm, X6 je o 229 milimetrů delší.

Foto: BMW

BMW X4 (2014)

Foto: BMW

BMW X6 (2012)

Šest motorů, tři zážehové

Zpočátku bude v nabídce šestice motorů, přičemž polovina z nich spaluje benzín. Výkonové spektrum sahá od 135 kW/184 k do 230 kW/313 koní. V nabídce bude i vznětový čtyřválec o objemu 2,0 l a výkonu 140 kW/190 k. Všechny motory nyní plní emisní normy EU6 a jsou přeplňované dvoukomorovým turbodmychadlem.

Foto: BMW

BMW X4 (2014)

Foto: BMW

BMW X4 (2014)

Potvrzená je osmistupňová samočinná převodovka, velmi pravděpodobně bude k dispozici i šestistupňový manuál, podobně jako u výchozí iks-trojky.

Zatím nebylo zveřejněno místo světové premiéry - na ženevském stánku byste novou X4 hledali marně, ve hře tak je New York nebo Šanghajský autosalon. Média se v tomto rozcházejí, tisková mluvčí BMW pro Novinky.cz tuto informaci zjišťuje.

Foto: BMW

BMW X4 (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám