Hlavní obsah

BMW M4 GT3 vypadá při testech zlověstně

Do očekávaného představení nového ryze závodního BMW, které bude stát na podvozku kupé M4, ještě nějaký ten rok zbývá, ale Němci už vůz pilně testují na dráze. Automobilka o tom informovala v oficiální tiskové zprávě.

Foto: BMW

BMW M4 GT3

Článek

Bavorská automobilka začala svůj chystaný závodní speciál M4 GT3 testovat tento týden na dráze u města Miramas v jižní Francii. Automobil by měl mít pod kapotou šestiválcový motor série S58 s výkonem vyšším než 500 koňských sil. Za jeho volant se na dráze nyní posadil a jako jeden z prvních ho mohl otestovat zkušební jezdec z Brazílie Augusto Farfus.

Prototyp příštího BMW řady 2 kupé zachycen v provozu, zadní pohon zůstává

AutoMoto

Na prvních snímcích působí závodní speciál doslova zlověstně. A třebaže se na něj můžeme podívat jen zezadu, přídi by měly dominovat „bobří zuby”, které jsme už mohli spatřit u nedávno představené řady 4 v civilní verzi.

Závodní provedení ale navíc dostane i obří křídlo a hodně široké blatníky, které působí ohromujícím dojmem. Uvnitř samozřejmě nebude chybět ochranná klec. Naopak chybět budou všechna sedadla kromě řidičova, pochopitelně kvůli snížení hmotnosti.

Foto: BMW

BMW M4 GT3

Vývoj modelu začal už v roce 2019, a to s pomocí počítačových simulací. Oficiální testy začaly v BMW Motorsport v únoru letošního roku. Bavorskou automobilku ve vývoji údajně nezpomalila ani pandemie koronaviru, tedy alespoň podle generálního ředitele BMW M Markuse Flasche. Vůz by tak měl v roce 2022 doplnit závodní flotilu, kde se nyní nachází modely M2 CS Racing, M240i Racing, M4 GT4 a M8 GTE.

Foto: BMW

Testovací jezdec BMW Augusto Farfus z Brazílie

Reklama

Související články

BMW M5 má po faceliftu, inspiruje se u M8

Řada 5 od BMW už má po faceliftu klasické varianty, modernizací proběhla i varianta od dvorního úpravce, Alpiny. Na řadě je divize Motorsport. Omlazená M5...

Výběr článků

Načítám