Hlavní obsah

BMW M2 stanovilo rekord Nürburgringu mezi kompaktními vozy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové BMW M2 v sériovém stavu stanovilo rekord Severní smyčky Nürburgringu mezi kompaktními vozy s časem 7:38,706.

Článek

Nejznámější a dost možná také nejnáročnější závodní okruh na světě, Severní smyčka německého Nürburgringu, je se svými více než 20,8 kilometry zatáček, rovinek a horizontů důkladnou zkouškou každého sporťáku. Automobilky se předhánějí, čí auto tam bude rychlejší.

Mezi kompaktními vozy drží nově titul značka BMW s modelem M2, který se na okruh vypravil v sériovém stavu, byť s okruhovými pneumatikami. Jaké to konkrétně byly, automobilka nezveřejnila, ale na webu píše, že vůz byl v takovém stavu, v jakém se dá koupit. To by mělo znamenat, že pneumatiky byly homologované pro silniční provoz.

Za volantem seděl Jorg Weidinger, zkušený závodní jezdec a testovací pilot BMW. Kolo objel v čase 7 minut 38,706 sekundy, zhruba o 13 sekund rychleji, než to zvládla předchozí generace M2 ve verzi Competition. Na tu má nový vůz, pravda, náskok 50 koní - nabízí jich 460.

Pokus se podle dostupných informací konal už v dubnu, čas spolu s videem z jízdy však byly zveřejněny až před několika dny.

BMW ukazuje M2 v továrním tuningu od M Performance

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám