Hlavní obsah

BMW chystá první M3 v rodinném balení

Novinky, laz

BMW na sociálních sítích ve středu 12. srpna oficiálně potvrdilo, že chystá první M3 Touring v historii. Krom prototypů a domácích přestaveb se nikdy ostrý „bavorák” střední třídy jako kombi nepředstavil.

Foto: BMW

BMW M3 Touring

Článek

Zatímco Audi RS4 poslední generace je k mání jen jako kombi a Mercedes-AMG rovněž nabízí praktičtější verzi třídy C, konkurence z německého Mnichova byla vždy sedanem a kupé. To se změní, do dvou let dorazí i BMW M3 s praktičtější zádí.

Němci dokonce ukázali temnou fotku zádě. Jízdní řád pro nová „emková” BMW střední třídy je ale daný a kombi se přidá až na konečné stanici.

Zatímco sedan M3 a kupé M4 se představí už v září letošního roku, kabriolet M4 Convertible má premiéru stanovenou na příští rok. Až další rok poté dorazí právě kombi Touring.

Pohonem pro chystané vozy bude třílitrový šestiválec s kódovým označením S58, který pohání dvojici SUV X3 M a X4 M. Nabídne 353 kilowattů, 480 koní a bude spojen i s manuální šestistupňovou převodovkou.

BMW M3 a M4 ukazují kontroverzní příď, bobří zuby už nemaskují

AutoMoto

Varianta Competition slibuje 375 kW (510 k) a nejspíš výhradně osmistupňovou samočinnou převodovku M Steptronic. Počítá se se zadním pohonem, ale i s pohonem všech kol M xDrive. Je otázkou, co z tohoto mixu si kombi vyzobe, nicméně neobvyklá představa M3 Touring s manuální převodovkou bude jistě pro řadu nadšenců lákavá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám