Hlavní obsah

BMW 6 se vrací: Fotografie a plakáty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mnichovská automobilka BMW v minulých dnech zveřejnila první fotografie a podrobnosti nového BMW 645Ci Coupé, které se společně s dalšími novinkami představí na podzimním autosalónu ve Frankfurtu nad Mohanem. Nejedná se ani tak o nový vůz, jako spíše o návrat legendy, prohlašují představitelé BMW.

Foto: Jana Bečková

V Modré jeskyni

Článek

Automobilka neskromně vůz představuje jako kupé pro 21. století. Pod kapotou je prozatím nabízena jedna pohonná jednotka - osmiválec o obsahu 4,4 litru - , která je srdcem luxusního modelu 745i. Bezmála pětimetrový automobil (4820 mm) dokáže z 0 na 100 km/hod zrychlit za slušných 5,6 vteřiny. Motor o výkonu 333 koní (245 kW) vyvine maximální točivý moment 450 Nm při 3600 otáčkách za minutu.

Výkonný motor je možné doplnit třemi různými druhy šestirychlostních převodovek, které sílu tohoto motoru přenáší na zadní nápravu, ostatně jak je u BMW tradicí. Manuální převodovku doplňuje automat se systémem Steptronic. Pro milovníky řazení ve stylu formule 1, je připravena sekvenční polomanuální převodovka s řazením na volantu.

:. Plakát 1.: Stáhněte si plakát BMW 645Ci Coupé 800x400

Karoserie nové řady byla vytvořena kombinací odlehčených materiálů a oceli, automobil tak váží pouhých 1600 kg. Design je elegantní a na první pohled dává jasně najevo, do které rodiny tento 1855 mm široký a 1373 mm vysoký automobil patří. Na trhu by se měl objevit na konci letošního roku. Například ve Velké Británie se zákazníci mohou těšit na prosinec. V roce 2004 by kupátko pak mělo následovat i provedení kabriolet.

:. Plakát 2.: Stáhněte si plakát BMW 645Ci Coupé 800x400

Z elektronických systémů přispívajících k aktivní bezpečnosti posádky nebudou chybět Driving Dynamics Control, použitý například v modelech M3 a M5. Stabilitu vozu na silnici a udržení zvoleného směru zajišťují systémy Dynamic Stability Control a Dynamic Traction Control. Active Cruise Control (ACC) udržuje předvolenou rychlost vozu s ohledem na bezpečnou vzdálenost před v předu jedoucím automobilem. Systém v případě jakékoli změny těchto veličin automaticky zvyšuje rychlost či brzdí.

Přední xenonové světlomety dokáží osvítit více prostoru před sebou než normální světla. V závislosti na rychlosti jízdy totiž schopné osvítit zatáčky až do úhlu 15 stupňů vpravo i vlevo. V interiéru by se od března 2004 měl objevit i informační systém Head-up Display, který veškeré informace o provozu vozidla zobrazuje na obrazovce na palubní desce. Nechybí navigační systém, informace o rychlosti či ACC.

Reklama

Související témata:

Související články

Diesel v kupé BMW

To u BMW ještě nebylo: diesel jako "srdce" vozu kupé! Co by bylo ještě před nedávnem nemyslitelné, se stává v kupé BMW řady 3 skutečností.

BMW má povolení vyrábět v Číně

Německá automobilka BMW získala od Pekingu klíčové povolení pro výrobu automobilů v kontinentální Číně od druhého pololetí letošního roku. Oznámila to dnes...

BMW odkrylo kartu číslo 5

V automobilech nové modelové řady automobilky BMW s číslem 5 se první zákazníci mohou projet již v červenci, kdy BMW slibuje uvést na trhy v Evropské unii...

Výběr článků

Načítám