Hlavní obsah

BMW 3 Cabrio konečně přináší pevnou střechu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka BMW měla zatím jeden velký nedostatek proti konkurenci. Ačkoli nabízí dva modely typu Cabrio, žádné z nich nemělo pevnou skládací střechu, což většina konkurence už má. Ale to je nyní minulost. Trojková řada po vzoru Volva C70 či Opelu Astra TT zastřešuje svůj prostor pro čtyři cestující právě tímto systémem.

Článek

Trojková řada tak tímto završí kompletní výrobní program nové generace. Pevná skládací střecha se za 22 s složí do zavazadelníku, kde zabere celkem málo místa. Z celkových 350 l se po vytvoření plnohodnotného kabrioletu smrskne na 220 l. To není nic moc, ale je tu jedna výhoda, kterou nedisponuje žádný z konkurentů. BMW vyztužilo karoserii tak, že si mohlo dovolit udělat zadní opěradla sklopná, takže lze převážet i větší předměty. Aby bylo možné dobře nakládat, schovanou střechu v zavazadelníku lze tlačítkem nadzvednout.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Tvary vozu jsou velmi tradiční. Vychází z kupé [celá zpráva], z něj přebírá kompletní příď, záď i interiér. Pochopitelně jen na zadních sedadlech je úprav poněkud víc. Trojkový kabriolet také přijde s jednou technickou novinkou. Aby majitele nepálilo pozadí z horké kůže na sedadlech, když nechají automobil postavený na přímém slunci, byla použita technologie SunReflective, která prý snižuje teplotu potahů až o 20 °C.

Jako pohonné jednotky jsou k dispozici dva nejvýkonější třílitrové zážehové agregáty známé z kupé. BMW 325i disponuje 160 kW a 270 N.m, přeplňovaný 335i má 225 kW a 400 N.m. Po uvedení na trhy na jaře 2007 (oficiální představení je v Detroitu začátkem příštího roku), přijdou i další motorizace: 320i, 330i a 330d.

Reklama

Související témata:

Související články

První fotografie BMW 3 Coupé

BMW ještě neodhalilo žádnou fotografii svého trojkového kupé oficiálně, ale po internetu již kolují snímky, které prosákly i skrz přísná bezpečnostní opatření...

Výběr článků

Načítám