Hlavní obsah

Bentley oslavuje výročí Continentalu GT, unikátní kousek vypadá stejně jako ten vůbec první

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Završení oslav dvaceti let Bentley Continental GT má podobu unikátního kousku, jehož lak i interiér zrcadlí provedení prvního produkčního kusu z roku 2003.

Foto: Bentley

Výroční Bentley Continental GT Speed po boku prvního produkčního continentalu GT

Článek

Rok 2003 byl pro automobilku Bentley přelomový - představila model Continental GT, který tehdy uhranul odbornou i laickou veřejnost. Během letošního roku tedy oslavovala jeho dvacetiny a představením unikátního kousku současného continentalu ve verzi Speed se oslavy završily.

Unikát, který má stejný cypřišově zelený lak jako vůbec první produkční continental GT z roku 2003, se představil na výstavě The Quail, konané při Týdnu aut v kalifornském Monterey. Následně zamíří do sbírky nejmenovaného amerického sběratele.

Interiér je čalouněný kůží v sedlově hnědé barvě, obložení je vyrobeno z kapu ořešáku a celá kabina je doplněna zelenými detaily, včetně prošívání. Výročí oslavují i plakety na prazích, stojí na nich „20 let Continentalu GT od Bentley Mulliner“.

„Dopad první generace continentalu GT byl seismický. Nejen že redefinoval Bentley jako moderní, luxusní značku, také vytvořil nový sektor trhu,“ nešetří chválou původního modelu tisková zpráva automobilky. Oslavy jsou tedy zcela namístě.

Test Bentley Continental GTC: Bez střechy, bez kompromisů

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám