Hlavní obsah

Bentley hlásí návrat kabrioletu

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět se na jaře příštího roku dočká pětimetrového kabrioletu Arnage Drophead Coupe, jehož studii automobilka Bentley představila na letošním autosalónu v Los Angeles. Luxusní "drobeček" vychází z limuzíny Arnage. Po kabrioletu Azure, který se přestal vyrábět před rokem, se milovníci těchto automobilů mají nač těšit.

Článek

Bentley Arnage Drophead Coupe je tak v posledních čtyřech letech čtvrtým novým modelem, který automobilka uvede na trh. Dokládá to úspěšné začlenění Bentley do koncernu Volkswagen Group v roce 1998. Po silnicích jezdí Continentel GT Coupe, Arnage, Continental Flying Spur a na jaře příštího roku se přidá Arnage nahoře bez. Skládací střecha, která při složení nijak neomezuje zavazadlový prostor, zmizí po stisknutí tlačítka za méně než 30 vteřin.

O zahájení malosériové výroby se spekulovalo již v Los Angeles, automobilka nicméně otázky tohoto typu odmítala odpověďmi: "Uvidíme." Podrobné údaje o voze budou zveřejněny krátce před uvedením na trh. Již dnes se nicméně dá odhadnout, na kolik tento klenot přijde. Podle časopisu Auto 7 by se cena mohla zastavit na hranici 350 tisíc eur, což v přepočtu představuje částku kolem 10,5 miliónu korun. Tedy zhruba stejně jako za limuzínu, kterou si například koupil i fotbalista David Beckham.

Arnage Drophead Coupé bude pohánět zážehový osmiválec o objemu 6,75 l přeplňovaný dvěma turbodmychadly. Pohonná jednotka tak disponuje výkonem 456 koní a maximálním točivým momentem 875 Nm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám