Hlavní obsah

Dodge Journey: ofenzíva pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít nejrychleji se rozvíjející značku v Česku a v Evropě vůbec, asi bycho museli na první místo dát Chrysler. Ten se snaží ze všech sil nabídnout v Evropě tolik vozů, kolik jen trh unese a vše hned v několika značkách - Jeep, Chrysler a dnes nejdravější Dodge.

Článek

Dodge se na evropském trhu zavedl před nedávnou dobou, ale snaží se o velký nástup. Chrysler chce Dodge prosadit jako ideálního konkurenta pro evropské vozy, zatímco Jeep či Chrysler jsou více proamerické.

Na frankfurtském autosalonu se objeví další model s hlavou berana ve znaku, který bude určen i pro náš kontinent. Jedná se o zcela nový crossover Journey. Tento vůz stojící na prodlouženém základu Dodge Avenger by měl konkurovat dalším modelům CUV, jako je například Peugeot 4007 (společně s dalšími dvěma bratry Mitsubishi a Citroën) či Subaru Forester.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Vůz nabídne sedmičlenné posádce (v uspořádání 5+2) interiér, který uvnitř vycházet z tradičního hranatého designu. Naštěstí se již nebude jednat o kompletně převzatou desku z Dodge Caliberu, ale nabídne vlastní vzhled. Velkou výhodou vozu bude i variabilita. Například přední sedadlo spolujezdce bude mít sklopné opěradlo, výklopný sedák se schránkou pod ním a posuvná všechna sedadla.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Nabídka motorů bude trochu "američtější". Zahrnovat totiž bude 3,5 V6 (175 kW, 314 N.m), 2,7 V6 (134 kW, 259 N.m) a 2,4 R4 (129 kW, 224 N.m). Pravděpodobně se však dočkáme i nasazení starého známého turbodieselu 2.0 CRD, který není nic jiného, než volkswagenovský dvoulitr TDI se 103 kW.

Reklama

Související témata:

Související články

Dodge Challenger jde skutečně do výroby

Dodge přijde na trh s novým retrovozem. Jeho Dodge Challenger je opravdu geniální reminiscencí na slavný vůz ze sedmdesátých let. Na detroitském autosalonu...

Dodge příští rok představí nový crossover

Již příští rok přijde automobilka Dodge s novým vozem typu croosover. Jedná se o reakci na velmi nelichotivé výsledky prodejů značky. Lidé se už odvracejí...

Dodge Hornet především pro Evropu

Jak to vypadá, koncern DaimlerChrysler se rozhodl zcela ukončit plány na výrobu vozu Dodge Hornet v USA a dokonce jej stahuje i z tamních prodejních plánů....

Výběr článků

Načítám