Hlavní obsah

Automobily Ford pro alergiky

Novinky,

Díky novým modelům S-MAX a Galaxy má evropský Ford ve svém portfoliu další dva vozy, které vychází vstříc stále většímu počtu zákazníků, jež hledají alergicky testované produkty nedráždící dýchací cesty.

Článek

Po vozech Ford Focus a Focus C-MAX jsou nový S-MAX a Galaxy třetími, resp. čtvrtými modely světa, které prošly alergickými testy německé zkušební organizace TÜV a garantují minimální riziko vzniku alergického podráždění u pasažérů.

TÜV je německou nezávislou zkušební a schvalovací autoritou kontrolující a ověřující kvalitativní standardy průmyslových výrobků a spotřebního zboží. U modelů Ford S-MAX a Galaxy bylo ověřováno, zda jejich výpary nemohou vyvolávat podráždění a zkoumalo se i riziko dotykových alergických reakcí - to zejména u takových prvků, jakými jsou např. volant, čalounění sedadel, podlahové koberce či bezpečnostní pásy. Oba zmiňované modely v této náročné zkoušce obstály a certifikát TÜV jim tak byl zcela oprávněně udělen.

V současné době konstruktéři automobilky Ford již záměrně nevyužívají takové materiály, jako jsou např. latex, chrom nebo nikl, protože ty u řady lidí mohou vyvolávat podráždění. Kromě toho jsou vozy Ford vybavovány účinnými pylovými filtry, které procházejí mimochodem rovněž testy TÜV.

Je třeba připomenout, že vůbec prvními vozy vstřícnými pro alergiky byly také automobily společnosti Ford, a to Focus a Focus C-MAX.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám