Hlavní obsah

Automobilka Jaguar Land Rover představila nové logo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dny automobilky Jaguar Land Rover oficiálně skončily, alespoň podle názvu. Od 1. června si výrobce luxusních automobilů se sídlem ve Spojeném království oficiálně říká jen JLR. Asi tušíte, odkud se ta tři písmena berou. Jde o součást nové korporátní identity, včetně loga tvořeného třemi stylizovanými písmeny.

Foto: JLR

Logo společnosti JLR

Článek

Poprvé jsme o této změně slyšeli v polovině dubna, kdy byla představena jako součást strategie zvaná Reimagine. Součástí je i modernizace výrobních zařízení, stejně jako rychlý přechod na elektromobilitu.

Již víme o platformě JLR ELR pro elektrická SUV nové generace, která má být základem pro Range Rover EV v roce 2025. Na straně Jaguaru dorazí v tomto roce také nová platforma JEA pro tři nová elektrická vozidla, včetně čtyřdveřového GT, o kterém se říká, že bude mít větší výkon než jakýkoli sériový Jaguar v historii.

Foto: JLR

Značky pod automobilkou JLR

V současné době společnost prezentuje alespoň novou identitu, jejíž součástí je i hra s názvy. Defender, Discovery a Range Rover jsou nyní uvedeny jako samostatné značky, ale to neznamená, že JLR opouští 75letou historii značky Land Rover. Vozy SUV budou nadále nést odznaky Land Roveru.

Test Range Roveru: Do lesa i na operu

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám