Hlavní obsah

Automobilka Hyundai předvedla crossover na vodík

Právo, Radek Plavecký, Ženeva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavými novými modely se na mezinárodním autosalonu v Ženevě prezentují čeští výrobci aut. Po úterních premiérách vozů od mladoboleslavské Škody a kolínského trojlístku TPCA vytáhla svoje esa z rukávu také korejská automobilka Hyundai. Na jejím stánku byly k vidění modely, které se vyrábějí v Nošovicích na severní Moravě.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Studie crossoveru Intrado

Článek

Předvedené novoty v podobě limuzíny Genesis a studie crossoveru Intrado se tady ale vyrábět nebudou. Obě jsou z korejských továren, navíc Intrado je koncepcí, která zatím do sériové výroby nemíří.

„Je to studie kompaktního crossoveru budoucnosti, má rám z lehkých uhlíkových vláken a jezdí na vodík,“ řekl Právu mluvčí české továrny Hyundai Miloš Adámek. Díky účinnosti a nízké hmotnosti systému palivových článků má podle něj intrado dojezd více než 600 kilometrů, přičemž jedinou složkou emisí je voda.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Studie crossoveru Intrado

Luxusní sedan Genesis sice neponese značku Czech made, ale v limitovaném počtu se na tuzemský trh dostane. „Bude se tady prodávat od června,“ dodal Adámek. Cena ale zatím není zveřejněna.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Luxusní sedan Genesis zamíří na český trh v limitovaném počtu letos v červnu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám