Hlavní obsah

Audi pracuje na malém autě pro dva cestující

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi potvrdilo, že pracuje na malém autě do města, které pojme pouhé dva cestující. Nově připravovaný model byl přistižen při jízdě v ulicích Berlína a koncept se tak pravděpodobně objeví na blížícím se autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Článek

Audi o novém konceptu říká, že je „ultralehký“, hmotnost dvoumístného prototypu však zatím nezveřejnila. Automobil, který vzdáleně připomíná český hadraplán, využívá moderních technologií. Zajímavostí je, že interiér je vyroben z uhlíkového kompozitu, který nese spodní rámy obou sedadel. Dále: Audi urban concept jezdí na kolech s průměrem ráfku 21 palců.

Uvnitř je prostor pro dvě osoby, sedí se nízko. Volant a dokonce i pedály si řidič může přizpůsobit dle své postavy. Další zajímavost: do vozidla se nastupuje vzadu výklopným víkem, přičemž střechu lze otevřít jejím posunutím dozadu.

Pohon obstarávají dva elektromotory e-tron. Zdrojem energie je lithium-iontový akumulátor. Jaký je dojezd na jedno nabití německá automobilka neuvádí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám