Hlavní obsah

Aston Martin představil nový safety car formule 1, zaujme křídlem i displeji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aston Martin připravil nový vantage a DBX 707 na službu ve formuli 1. Budou safety carem, resp. lékařským vozem.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vantage jako safety car F1

Článek

Britská automobilka Aston Martin nedávno odhalila novou generaci modelu Vantage. Rovnou ji přestavěla pro potřeby formule 1, kde bude vůz jezdit jako safety car - a díky fotografiím se na něj můžeme řádně podívat.

K nejvýraznějším rozdílům proti silniční verzi patří kromě majáků na střeše a zádi také velké karbonové křídlo, splitter pod předním nárazníkem a nástavce prahů. Spolu s úpravou zakrytování podvozku jsou tyto prvky součástí aerodynamického paketu.

Řadou změn prošel také interiér. Jednak tu jsou speciální sedačky Recaro s šestibodovými bezpečnostními pásy a jednak dostal spolujezdec k dispozici dva displeje. Na středové konzoli také přibyla řada tlačítek pro ovládání funkcí potřebných k tomu, aby auto mohlo sloužit jako safety car.

Vantage bude k dispozici při závodech spolu s modelem DBX 707, který slouží jako lékařský vůz. Ten se bude v této práci střídat se čtyřdveřovým Mercedesem-AMG GT 63 S. Druhým vozem v roli safety caru ze stáje trojcípé hvězdy je Mercedes-AMG GT Black Series.

Nový Aston Martin Vantage nabízí 665 koní a slibuje ještě lepší zážitek z jízdy

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám