Hlavní obsah

Alpine oslavuje Fernanda Alonsa v limitované edici A110 R

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celým názvem Alpine A110 R Fernando Alonso je exkluzivní edicí hardcore verze dvoumístného sportovního vozu. A110 R tak v pouhých 32 exemplářích vznikne jako pocta pro dvojnásobného šampiona formule 1.

Foto: Alpine

Alpine A110 R v edici Fernando Alonso

Článek

Ihned po premiéře nejostřejší verze Alpine A110, tedy varianty R dostupné zatím bez limitů, se Alpine pochlubila i limitovanou edicí na počest Fernanda Alonsa. Španělský závodník je aktuálně součástí továrního týmu Alpine, byť před nedávnem oznámil odchod do Aston Martinu. Francouzi ale hledí i do minulosti. Zmíněných 32 kusů totiž symbolizuje stejný počet vítězství této legendy F1.

Každý kus bude obsahovat řadu změn v interiéru i exteriéru oproti „běžné“ verzi R. Počínaje kabinou se edice Alonso vyznačuje oranžovou barvou na volantu a úchytech dveří.

Alpine představuje A110 R. Radikální verze je lehká a bez kompromisů

AutoMoto

Zbytek interiéru obsahuje velké množství černého mikrovlákna, zatímco sedadla mají vyšitý podpis závodního jezdce spolu s modro-oranžovo-žlutou vlajkou na dveřních panelech.

Na středové konzoli je také očíslovaná plaketa. Kromě čísla bude každá plaketa obsahovat rok a okruh jednoho z Alonsových vítězství.

Přední a zadní karbonové kapoty jsou tentokrát částečně lakovány, zatímco zadní část vozu má tmavší odstín s grafickým designem Alpine Racing.

Brzdové třmeny jsou pro tuto edici oranžové a modro-oranžovo-žlutá vlajka se nachází na zadních oknech. Ráfky kol mají šedé okraje, zadní štít a podpěry spoilerů jsou černě eloxované a konečně je tu lakem chráněný podpis Fernanda Alonsa, který najdete těsně nad levým výdechem u kapoty.

Značka Alpine dorazila do Česka, známe ceny retro kupé A110

AutoMoto

Když se majitel rozhodne vzít jedno z těchto vozů na trať, bude odměněn novým nastavením odpružení. Stejně jako u standardního A110 R lze vůz snížit o 10 mm pro akci na okruhu. Verze Fernanda Alonsa je také o dalších pět procent tužší, s nastavením schváleným závodníkem na jeho domácím okruhu v Barceloně. Kromě toho zůstává speciální edice mechanicky podobná k verzi A110 R, na pouhých 1084 kg odlehčené hardcore verzi sportovního vozu Alpine s pohonem zadních kol, včetně 300 koní a 340 Nm z 1,8litrového přeplňovaného čtyřválce. Ceny ještě nebyly zveřejněny, ale s pouhými 32 vyrobenými exempláři lze očekávat, že budou rychle vyprodány. Kupujícím se také dostane do rukou sběratelský dárek – replika závodní helmy s podpisem Alonsa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám