Hlavní obsah

Alfa Romeo poodhaluje chystané SUV Tonale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Alfa Romeo zveřejnila další upoutávku na očekávané kompaktní SUV Tonale. Jeho oficiální premiéra je plánovaná na 8. února.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale

Článek

Krátký videoklip sdílela italská Alfa Romeo na svém twitterovém účtu a je na něm zachycena například palubní deska, část otáčkoměru, malý kus volantu, a především příď auta s LED světelným podpisem a částí masky. Jedná se zatím o první designové prvky, které dala Alfa Romeo z tonale na obdiv.

Alfa Romeo chystá malé SUV, konkurenta pro Audi Q2 či Mini

AutoMoto

Automobilka v posledním měsících nové SUV intenzivně testovala, a i přes maskování se dal odhadnout vzhled zadních světlometů. Když se pak všechny informace spojí dohromady, je patrné, že vůz bude designově velice podobný svému konceptu z roku 2019.

Mimo vzhledu se spekuluje i o pohonu nové Alfy Romeo. V současné době se jeví jako nejpravděpodobnější, že tonale dorazí jako plug-in hybrid a pod kapotou bude mít motor 1,3 litru s automatickou převodovkou a vzadu umístěným elektromotorem, díky němuž bude moci vůz pohánět všechny čtyři kola. Stejný motor mimo jiné používá Jeep Compass 4xe.

Italská automobilka, která v novém koncernu Stellantis těží ze stabilního finančního prostředí, mimo tonale pracuje ještě na dalším SUV, které by mělo být velikostně ještě menší. Jeho název ani předběžný design zatím ale nebyly zveřejněny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám