Hlavní obsah

Alfa Romeo Giulia jako kupé. Specialita od Zagata má neobyčejné tvary a staromilskou techniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designové studio Zagato představilo v rámci oslav 100 let spolupráce s automobilkou Alfa Romeo speciální kupé, které je založeno na modelu Giulia. Vůz dostal pod kapotu i upravený šestiválcový motor, vznikl ale pouze jediný kus.

Foto: Zagato

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Článek

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato, tak zní celý název nového speciálního italského kupé, které oslavuje stoletou spolupráci mezi dnes už legendárními společnostmi. A i když z názvu jasně slyšíme název modelu Giulia, v rukou návrhářů a inženýrů se proměnil v prakticky jiný vůz.

Foto: Zagato

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Auto je inspirované Alfou Romeo SZ z devadesátých let a Zagato uvádí, že téměř naprostou většinu práce odvedli jeho zaměstnanci. Značku Alfa Romeo firma údajně použila hlavně jako odkaz na inspiraci u některých modelů italské značky.

Co se auta samotného týče, karoserie a šasi bylo zkráceno a upraveno karbonem, aby bylo co nejlehčí. Auto má typicky zvlněnou střechu a pod kapotou přeplňovaný motor 2,9 litru V6, který produkuje 540 koňských sil a točivý moment 600 Nm. Pohon jde na zadní kola přes šestistupňovou manuální převodovku.

Foto: Zagato

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Zagato uvádí, že novinka putovala rovnou k jejímu majiteli, který za ni zaplatil neuveřejněnou částku. Rozhodně se ale jednalo o dobrou koupi, už i proto, že vznikl jen zmíněný jediný kus. Výroba dalších není v plánu.

Slavná karosárna dává nový život neméně slavnému závoďáku

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám