Hlavní obsah

Aktivistka se chtěla přilepit k německé dálnici, policista ji odtáhl včas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těsně předtím, než se aktivistka stihla přilepit k povrchu dálnice A9 u Mnichova, ji z prostředního jízdního pruhu odtáhl policista. Dálnici se však aktivistické skupině přesto podařilo zablokovat.

Foto: Profimedia.cz, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Kontroverzní protesty v podobě lepení se k asfaltu pokračují a neomezují se na běžné silnice. Ukazuje to video z pondělí 5. prosince, na němž se klimatická aktivistka Judith Beadleová snaží přilepit k povrchu německé dálnice A9 na severním okraji Mnichova. Tato dálnice spojuje Mnichov, Norimberk, Lipsko a Berlín.

Nepovedlo se jí to, neboť ji policista z prostředního pruhu odtahuje těsně předtím, než stihne přitisknout dlaň k asfaltu. Ukazuje to video sdílené samotnými aktivisty.

Aktivistka se posléze zvedá a chce se vrátit na dálnici, policista ji ale odtlačí zpět a nařídí přelézt za svodidla, „To je policejní příkaz!“ nešetří důrazem.

Aktivistická skupina Letzte Generation (Poslední generace), která stojí za tímto pokusem o protest, je tou, jejíž dva členové jsou podezřelí, že na přelomu října a listopadu přilepením k silnici zdrželi příjezd hasičského auta na pomoc oběti dopravní nehody. Ta následně zemřela.

Dálnice A9 a A99 u Mnichova se aktivistům přesto podařilo zablokovat - vylezli na portály s dopravním značením.

Anketa

Souhlasíte s přilepováním k silnicím a dálnicím jako formou protestu?
Ano, v každém případě
1 %
Ano, ale záchranáře by měli vždy nechat projet
0,3 %
Ne, ale když je jinak nikdo neposlouchá...
0,7 %
Ne, v žádném případě
98 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6285 čtenářů.

Aktivisté pokryli moukou vzácné BMW od Andyho Warhola

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám