Hlavní obsah

Janoušek odmítl krevní testy a byl arogantní, prozradili zdravotníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lobbista Roman Janoušek, kterého policie obvinila za jeho dopravní nehodu v opilosti, se odmítl podrobit krevním testům. Na protialkoholní stanici Nemocnice Na Bulovce, kam jej policisté v pátek po nehodě převezli, byl prý jen pár minut a podle tamního lékaře Karla Hátleho policisté nepostupovali běžným způsobem. Uvedla to Česká televize (ČT).

Foto: repro TV Prima

Roman Janoušek při vyšetřování nehody

Článek

Janoušek podle ní neměl při příjezdu ani při pobytu na záchytce nasazená pouta. "Ten postup nebyl zrovna standardní tak jako u ostatních klientů. S čím jsem přišel do styku, tak vždy skončili v cele předběžného zadržení," řekl k tomu televizi Hátle. Podle sanitáře z protialkoholní stanice byl podnikatel navíc "arogantní, vykřikoval, že vše odmítá, nespolupracoval, přitom je tady zákaz telefonování, furt si hrál s telefonem".

Vlivný podnikatel narazil v Praze 4 svým vozem do auta jedenapadesátileté Vietnamky. Řidička chtěla nehodu řešit, došla proto před lobbistovo auto. Podnikatel se ale prý rozjel, ženu srazil a z místa nehody pak ujel. Policie ho dostihla a při dechové zkoušce mu naměřila přes dvě promile alkoholu. Nyní ho viní z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Janoušek se vyhýbat vyšetřování nebude, řekl v neděli Právu Janouškův obhájce Vít Široký. „Zítra se máme potkat a probrat další postup," prozradil ještě Široký. K samotným okolnostem Janouškova jednání, například jak on sám páteční události popsal, se nechtěl vyjadřovat s tím, že nemá klientův souhlas.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám