Hlavní obsah

Moderátoři Událostí na ČT mají skončit, nahradí je mladší kolegové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní zpravodajskou relaci České televize čekají velké změny. Stávající moderátoři Událostí mají skončit, mají ale šanci v jiných pořadech. Dvojici moderátorů má také nahradit jen jediný redaktor. Zprávy bude připravovat nový editorský tým a relace se má prodloužit na hodinu. Uvedly to ve čtvrtek Hospodářské noviny. Ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal se chystá pořad proměnit během března.

Článek

Namísto nynějších moderátorů televize hledá nové tváře, vybírat podle listu bude interně. Skončí pravděpodobně všichni moderátoři, tedy Bohumil Klepetko, Josef Maršál a Roman Pistorius, u moderátorek je podle deníku situace zatím nejistá; zatímco Jolana Voldánová a Marcela Augustová mají šanci Události uvádět dál, skončit má Iveta Toušlová.

Proměněné Události by kromě Voldánové nebo Augustové mohli nově uvádět Jakub Železný z Událostí, komentářů nebo Daniela Písařovicová. Očekává se, že do výběru se zapojí i generální ředitel ČT Petr Dvořák. Ten připustil, že se změní grafika pořadu.

Z televize už v minulých dnech unikla zpráva o rozdělení reportérů do čtyř barevných týmů. [celá zpráva]

Události mají být samostatný pořad

Ti nejlepší z nich, které Šámal zařadil do černého týmu, se mají speciálně věnovat právě Událostem, píše deník. "Všude jsou redakce rozdělené do týmů a u nás jsou jen ty týmy barevně označené. V podstatě se jedná o to vybrat ty nejlepší pro Události, které se od jara objeví jako solitérní pořad. Další pak budou pracovat pro ČT 24," uvedl mluvčí České televize Ladislav Šticha.

Změny pomáhá Šámalovi chystat nový šéfredaktor Petr Mrzena, který stejnou pozici zastával v televizi Nova, a rovněž Robert Malecký, jenž vede redakci domácího zpravodajství. Právě Malecký by se měl podle deníku nově stát jedním z editorů hlavní zpravodajské relace.

Anketa

Který z moderátorů Událostí vám bude nejvíce chybět?
Roman Pistorius
1,6 %
Bohumil Klepetko
11,5 %
Josef Maršál
2,1 %
všichni
27,1 %
žádný
57,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11025 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám