Hlavní obsah

Hušák v Sazce definitivně skončil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dosavadní předseda představenstva loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák končí ve své funkci. Oznámil to ve zprávě zaslané e-mailem. Valná hromada Hušáka navíc oficiálně odvolala. Sdělila to mluvčí insolvenčního správce Josefa Cupky Lenka Tichá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Aleš Hušák

Článek

„Jsem hrdý na to, že jsem mohl 16 let stát v čele jedné z nejúspěšnějších českých společností a mohl sloužit českému sportu,“ připomíná Hušák. Zároveň kvituje, že se podařilo postavit za extrémně krátkou dobu O2 arenu, která už vydělala přes 5,5 miliardy korun.

„Lidé, kteří něco budují a stavějí, tedy i já, se dopouštějí chyb,“ připustil Hušák s tím, že základy Sazky a O2 areny jsou nicméně pevné a trvanlivé.

V následující době se Hušák hodlá podle svých slov věnovat novým výzvám.

Hledá se nový předseda

Podle Pavla Kořana, šéfa Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV), který je největším akcionářem Sazky, panovala ohledně odvolání Hušáka mezi akcionáři shoda. Předseda představenstva byla poslední Hušákovou funkcí v Sazce. Valná hromada zvolila sedm členů nového představenstva Sazky, jejím předsedou se stal člen výkonného výboru ČSTV a předseda Asociace extrémních sportů Marek Hájek.

Insolvenční správce Cupka Hušáka v červnu odvolal z funkce generálního ředitele, což ale Hušák neuznává. Cupkův tým rozjíždí činnost Sazky a očekává nárůst tržeb firmy, které v době vyhlášení konkurzu na přelomu května a června klesly na historické minimum.

Hledá se kupec

Cupka v pátek vyhlásil výběrové řízení na prodej Sazky. O vítězi bude rozhodovat výhradně cena. Soutěže se může zúčastnit prakticky kdokoliv, kdo splní základní podmínky stanovené insolvenčním zákonem.

Sazka je v konkurzu od konce května. Bude prodána ve veřejném výběrovém řízení jako celek jednou smlouvou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám