Hlavní obsah

Zlínské „salón mamá“ hrozí za kuplířství a obchodování s lidmi 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Krajský soud ve Zlíně začal v pondělí projednávat případ zlínského masážního salónu. Jeho čtyřicetiletá majitelka je obžalovaná z kuplířství, obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte. V jejím podniku, který oficiálně nabízel relaxační a rekondiční masáže, byly údajně provozovány erotické masáže za úplatu, pracovaly tam i čtyři mladistvé dívky. Ženě hrozí pět až 12 let vězení, vinu popírá.

Foto: Zdeněk Němec , ČTK

Majitelka zlínského masážního salónu Hana Křeháčková je obžalovaná z kuplířství, obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte.

Článek

Masážní salón ve Zlíně obviněná otevřela v roce 2005. Hana Křeháčková je obžalovaná za činnost od jara 2006 do letošního ledna. Podle státního zástupce Lea Foltýna žena do salónu najímala ženy a dívky, které za úplatu poskytovaly klientům erotické masáže.

„Za tuto činnost si přišla nejméně na 3,14 miliónu korun,“ uvedl Foltýn. Dodal, že z ceny poskytnuté masáže inkasovala 50 procent obžalovaná, 40 procent žena či dívka, která masáž vykonala, a deset procent pak recepční salónu. Ženy a dívky podnikatelka lákala na inzeráty. Až později je seznámila s jejich skutečnou činností.

„Podnik nabízel erotické masáže, které byly zpravidla zakončeny třením penisu a vyvrcholením muže,“ uvedl již dříve vrchní policejní komisař Pavel Benedikt Stránský.

"Lymfatickou masáž jsem vymyslela a patentovala"

Při pondělním hlavním líčení majitelka salónu svou vinu popřela. Bránila se tím, že v salónu se prováděla masáž, kterou sama vymyslela a má na ni patent. „Kalifornská masáž se prováděla na osprchovaném a vysvlečeném zákazníkovi. Šlo o lymfatickou masáž, kdy masérka byla nahá a zákazníka masírovala svým tělem. Byla to tak zvaná masáž body to body. Nemělo docházet k vyvrcholení. Nikdy nikomu jsem neřekla, aby masturboval zákazníkovi,“ popsala. „Nemůžu uvěřit, že stojím před soudem za normální masáže,“ dodala.

Foto: Zdeněk Němec , ČTK

Majitelka zlínského masážního salónu Hana Křeháčková údajně nutila nezletilé dívky k ukájení zákazníků.

Proti podnikatelce ale před soudem vypovědělo několik svědkyň, které v salónu pracovaly. Soud vyslechl i ty, kterým v té době nebylo 18 let.

Nezletilé hovoří o pohlavním styku

„Při podpisu smlouvy si asi (obžalovaná) všimla, že nemám 18 let. Neměla jsem o tom mluvit. (...) Klienta jsem masírovala rukou na přirození. Tehdy mi bylo 16 či 17 let,“ vypověděla jedna z dívek.

Další svědkyně měla v době příchodu do podniku 16 let. „Ve dvou případech jsem měla s klientem i pohlavní styk. Bylo to na doporučení paní obžalované. Tehdy mi 18 nebylo,“ popsala.

„S klientem jsem měla pohlavní styk asi pětkrát či šestkrát. Udělala jsem to, protože jsem měla z paní obžalované strach. Bála jsem se, že mě vyhodí,“ řekla soudu jiná z dívek.

Soudní líčení bude pokračovat 29. srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám