Hlavní obsah

Ferrari zveřejnilo nové video a fotografie modelu FF

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ferrari zveřejnilo nové fotografie a především video svého nejnovějšího modelu - FF. Jde o první Ferrari, které má pohon 4x4. Světová premiéra se odehraje prvního března na ženevském autosalonu.

Článek

Na novém  videu si lze Ferrari FF prohlédnout při jízdě ve sněhu, ale i v poušti či na mokré silnici nebo závodním okruhu. Ferrari tak chce upozornit na pohon všech čtyř kol, které nemá žádné jiné Ferrari. Na videu lze vidět i krátké záběry do interiéru.

Ferrari FF, navržené Pininfarinou, je také vybaveno nejnovější generací magnetoreologických tlumičů a karbon-keramickými brzdami Brembo. Rozměry vozu jsou následující: délka 4907 mm, šířka 1953 mm, výška 1379 mm. Hmotnost vozu činí poměrně vysokých 1790 kg.

Foto: repro maž, Novinky

Interiér Ferrari FF. Automobilka zatím nezveřejnila žádný snímek interiéru, toto je reprodukce z videa.

O pohon se stará dvanáctiválec o objemu 6262 cm3 s přímým vstřikováním paliva. Motor dosahuje maximálního výkonu 660 koní při 8000 ot./min a točivý moment 683 Nm při 6000 ot./min. Zrychlení je dech beroucí – 0-100 km/h za 3,7 vteřiny, a ručka rychloměru se zastaví až při 335 km/h. Spotřeba dosahuje v kombinovaném režimu 15,4 l/100 km.

Ve světové premiéře se nový model představí v úterý 1. března na ženevském autosalonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám