Hlavní obsah

Češi začínají mít obavy z cesty do Egypta, lety ČSA zdržely nepokoje

• Aktualizováno

Mezi českými turisty se začínají množit obavy z cestování do Egypta. Zemí zmítají protivládní nepokoje. Pobyty tuzemských turistů v Egyptě ale zatím nepokoje nenarušují. Ministerstvo zahraničních věcí v pátek večer doporučilo českým občanům zvážit za současné situace nutnost cestování do země.

Článek

"Naše asociace dostává obrovské množství telefonátů od veřejnosti, která se informuje na situaci v Egyptě a zvažuje tam pobyt", sdělil ČTK mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří Tomio Okamura.

Podobné zkušenosti má cestovní kancelář Fischer, řekl ČTK její mluvčí Daniel Plovajko. Od pátečního večera nabízí Fischer klientům cestujícím do Egypta, že si bez dodatečných poplatků mohou vybrat zájezd do jiné destinace, nebo si mohou dovolenou v Egyptě přeložit na pozdější termín. Aktuální nabídky zatím využilo jen několik málo z více než 500 klientů, kteří mají do Egypta odletět během následujících 14 dnů.

V samotném Egyptě podle Okamury turisté nadále necestují na výlety do Káhiry. Internet stále funguje s problémy, mobilní sítě prý ale výpadky nemají.

Let ČSA má zpoždění 12 hodin

Nepokoje  vyhlášení zákazu vycházení způsobilo dvanáctihodinové odložení odletu letadla z ČSA na pravidelné lince z Prahy do Káhiry. Původně mělo letět už v noci na sobotu, cestující ale nakonec odletěli až ráno po 8:00. ČTK to řekla mluvčí ČSA Hana Hejsková. Zhruba dvanáctihodinové zpoždění má podle mluvčí i zpáteční let z Káhiry.

Další pravidelný spoj do egyptské metropole mají České aerolinie vypravit v neděli večer. "Situaci v zemi pečlivě sledujeme a v případě potřeby se jí flexibilně přizpůsobíme," řekla zástupkyně ČSA. Zpoždění pátečního večerního letu se promítlo i do sobotního zpátečního spoje z Káhiry do Prahy. "Jeho přistání na ruzyňském letišti očekáváme kolem půl šesté odpoledne, namísto obvyklé šesté hodiny ranní", sdělila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám