Hlavní obsah

Řecko si utrhlo ostudu, tvrdilo nesmysly

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řecko si dělá z Česka zřejmě šprťouchlata. Přestože ve středu řecký velvyslanec na tiskové konferenci tvrdil, že země zruší letištní poplatky, ve čtvrtek se ukázalo, že to není vůbec pravda. Díky zrušení poplatků by přitom mohly zlevnit zájezdy do Řecka.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Velvyslanec tvrdil, že Řecko již zrušilo letištní taxy. Druhý den se ukázalo, že to není pravda.

Článek

Země tímto způsobem údajně chtěla podpořit tamní cestovní ruch. Velvyslanec Constatinos Kokossis proto prohlásil, že vyjma Atén a Soluně již byly zrušeny letištní poplatky na všech letištích v zemi. Zájezdy tak mohly zlevnit zhruba o tři sta korun. Tvrzení se však nezakládalo na pravdě. [celá zpráva]

„Zástupce úřadu pro civilní letectví (HCAA) informaci o odpuštění letištních tax zcela vyloučil a sdělil, že o zrušení letištních tax není nic známo a ani o tom neuvažují,“ upozornila v pátek letecká společnost Travel Service.

Její slova potvrdil i mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura. „Nechceme nic řecké straně zazlívat, ale vzniká tady nějaká neskutečná blamáž,“ prohlásil.

Podle jeho informací totiž Řekové zatím vůbec netuší, které poplatky by v letecké přepravě mohly být zrušeny, prý jen vláda zatím rozhodla, že nějaká taxa bude odpuštěna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám