Hlavní obsah

Moderátor brazilského pořadu chtěl kvůli sledovanosti zabít i soudkyni

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wallace Souza, moderátor pořadu o zločinech v brazilské televizi, který si podle policie kvůli sledovanosti objednal vraždy nejméně pěti lidí, stojí také za předloňským pokusem o vraždu federální soudkyně Jaizy Fraxeové. Oznámil to žalobce státu Amazonas Ronaldo Andrade, kterého citovala stanice SkyNews.

Článek

Fraxeová se stala terčem útoku kvůli tomu, že dala zatknout Souzova spolupracovníka. Podle právníka Souzy to ale není pravda a s úkladem zabít soudkyni jeho klient nemá nic společného.

Souza, moderátor populárního pořadu Canal Livre komerční televizní stanice z Manausu ve státě Amazonas, zmítaného násilím, byl obviněn z organizování zločinných aktivit, nelegálního držení zbraní a obchodu s drogami. Podle úřadů si objednal vraždy nejméně pěti obchodníků s narkotiky.

Sám byl se svým štábem na místě zločinu jako první a jeho pořadu se tak dostalo vysoké sledovanosti. Oběťmi prý navíc byli jeho konkurenti, neboť on sám měl být ve spojení s narkomafií.

Podle žalobce státu Amazonas Ronalda Andradea se ale policie domnívá, že stojí za vraždou až 19 lidí. Souza, bývalý policista a v současnosti poslanec, je vyšetřován na svobodě vzhledem ke své imunitě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám