Hlavní obsah

BMW představí ve Frankfurtu čtyři novinky i nejmenší Rolls-Royce

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW má pro frankfurtský autosalon připraveny dva nové hybridní modely, nejmenší SUV ve své nabídce a nový model 5 Gran Turismo, auto na pomezí řady 5 a 7. Mini, které BMW vlastní, oslaví letos 50 let a Rolls-Royce ukáže svůj nejmenší luxusní sedan.

Článek

BMW letos představí čtyři světové premiéry; dvě novinky jsou hybridní – ActiveHybrid 7 a ActiveHybrid X6, dalšími novinkami je X1, nejmenší SUV bavorské automobilky a podivně vypadající BMW řady 5 Gran Turismo.

Hlavním tématem stánku BMW bude tzv. EfficientDynamics – snižování spotřeby u automobilů, aniž by při tom utrpěla „radost z jízdy“. BMW EfficientDynamics, jež zahrnuje kupříkladu rekuperaci kinetické energie a systém Auto Start Stop, který snižuje spotřebu paliva.

Značka Mini oslaví 26. srpna 50. narozeniny. Nový model automobilka nemá, takže expozice na autosalonu ve Frankfurtu je pojata coby prezentace historie této automobilky.

Nejmenší Rolls-Royce

Nejvýznamnější událostí na stánku značky Rolls-Royce bude světová premiéra nového modelu Rolls-Royce Ghost. Rolls-Royce Ghost je dlouhý 5,4 metru, vysoký přes metr padesát; rozvor náprav činí 3,3 metru. Oproti většině Rollsů je novinka na délku zhruba o půl metru kratší. Zhruba 20 procent dílů společných s novou generací BMW řady 7.

Dvanáctiválec s objemem 6,6 litru produkuje výkon 570 koní a točivý moment 780 Nm už od 1 500 otáček. Kromě nového modelu se zde představí také modelová řada Phantom s vozidly Phantom Extended Wheelbase, Drophead Coupé a Phantom Coupé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám