Hlavní obsah

V Indonésii hledají letadlo s 16 osobami, spadlo asi do džungle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad východní Indonésií je pohřešováno letadlo s 16 osobami na palubě. Informovala o tom v neděli agentura AP s odvoláním na zdroj z letecké společnosti, které stroj patří. Jde o komerční let. Letadlo ztratilo kontakt se zemí nad provincií Papua, uvedl šéf letecké společnosti Merpati Nusantara kapitán Nikmatullah.

Článek

Po více než čtyřech hodinách nejsou žádné informace o tom, kde se letadlo nalézá, řekl Nikmatullah televizní stanici Metro TV. Stroj měl dost paliva, aby vydržel ve vzduchu tři a půl hodiny, dodal. Letadlo bylo na cestě ze Sentani, hlavního letiště v Papui, do města Oksibil, která trvá 50 minut, řekl.

Velká část Papuy je hornatá a zarostlá neproniknutelnými džunglemi. V minulosti tu nebyla ztroskotaná letadla nikdy nalezena.

V Indonésii, kterou tvoří více než 18 000 ostrovů, přišlo v posledních letech při leteckých neštěstích o život více než 220 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám