Hlavní obsah

V Praze se srazila posunovací lokomotiva s rychlíkem

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Alex Švamberk, Tomáš Reiner

V Praze se v sobotu na nádraží Vršovice srazil rychlík z Brna s posunovací lokomotivou. Dva vagóny vykolejily. Nehoda si žádná zranění nevyžádala. Další spoje vršovické nádraží objíždějí.

Foto: Stanislav Zbyněk , ČTK

Článek

„Stalo se to v 18:14,“ řekl Novinkám mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar a dodal:

„Zatím nemám hlášeno žádné zranění.“ 

To potvrdila mluvčí pražské záchranné služby Jiřiny Ernestová. „Vyslali jsme tam raději pět posádek, dva vozy rychlé záchranné služby a tři velké sanity. Okolo 19:00 byla na místě už jen jedna posádka pro případ potřeby. Nikdo ale o ošetření nepožádal. Ve vlaku bylo podle inspektora, který byl na místě, naštěstí málo lidí,“ uvedla.

Neusar k nehodě ještě řekl: „Na výhybce se srazila lokomotiva, která posunovala ve stanici, s rychlíkem Macocha, který jel z Brna do Prahy."

Mluvčí Českých drah Radek Joklík upřesnil, jak došlo ke srážce: "Rychlík z Brna přes Českou Třebovou do Prahy vjížděl do stanice Vršovice a přitom do něho najela posunující lokomotiva  Došlo tam k vykolejení dvou vagónů."  

Joklík doplnil, že nádražím nyní vlaky neprojíždějí a spoje jsou vedeny po objízdných trasách: "Dálkové vlaky na Kolín a z Kolína vedeme přes Libeň. Vlaky na Benešov a z Benešova se vedou přes Libeň a novou spojkou přes Malešice.

Příčiny nehody se zjišťují. Trasa se uvolňovala celou noc.

Foto: Stanislav Zbyněk , ČTK

FOTO: Stanislav Zbyněk , ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám