Hlavní obsah

Střelec z Petřvaldu měl zbraň načerno, lékaři ho stále zachraňují

Právo, Aleš Honus
PETŘVALD

V ohrožení života zůstává hospitalizován v ostravské fakultní nemocnici muž, který v neděli po půlnoci povraždil na rodinné oslavě Petřvaldu svoji bývalou partnerku, její rodiče a dalšího mladého muže. Muž střílel z nelegálně držené zbraně. Kriminalisté nyní podle mluvčí severomoravské policie Soni Štětínské zjišťují, zda s krátkou střelnou zbraní nebyly spáchány i jiné zločiny.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Místo tragédie v Petřvaldu u Karviné

Článek

Po spáchání čtyřnásobné vraždy obrátil vrah zbraň proti sobě a střelil se do hlavy. Podle informací z pondělního dopoledne stále žije.

"Stav pacienta zůstává nadále kritický,“ konstatoval bez bližších podrobností mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

Jednačtyřicetiletý muž, údajně Makedonec, útočil s největší pravděpodobností ze žárlivosti. Podle sousedů jde o bývalého partnera zastřelené ženy a zároveň otce jejího dvouletého dítěte. Mezi místními lidmi se spekuluje, že čtvrtý zastřelený byl nový přítel ženy, jejíž otec v petřvaldské Sokolovně slavil padesátku.

:. Muž na Karvinsku zastřelil čtyři osoby. Zdroj: Prima TV.

Vrah do restaurace vešel asi hodinu po půlnoci, kdy už většina hostů oslavy odešla domů a na místě zůstávalo asi deset lidí. Pak postupně střelil do hlavy oslavence, jeho manželku, dceru, jejího nového nápadníka a nakonec sebe.

Čtyřnásobnou vraždu vyšetřuje policie, která zatím žádné další informace k případu nezveřejnila. Útočník nemohl být vzhledem ke kritickému zdravotnímu podroben výslechu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám