Hlavní obsah

V Rumunsku vyrobili rekordní klobásu dlouhou 392 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Rumunská metropole Bukurešť drží od soboty další rekord. Vytvořili zde klobásu dlouhou 392 metrů, a o 200 metrů tak překonali rekord, který dosud drželo Polsko. Informovala o tom rumunská televize Realitatea TV.

Foto: Mihai Barbu , Reuters

Klobásu začali po zápisu do Guinessovy knihy rekordů grilovat.

Článek

Na přípravě uzenky, která váží 150 kilogramů, pracovaly po dva týdny dvě desítky zaměstnanců podniku z jihorumunského města Pitešť. Uzenka byla představena v hlavním městě v rámci zábavního vánočního programu. Poté, co organizátoři obdrželi diplom od zástupce Guinnessovy knihy rekordů, začlo se s grilováním klobásy pro návštěvníky bukurešťských slavností.

Bukurešť se do knihy rekordů zapsala už podruhé během jednoho týdne. Minulou neděli zde padl rekord v počtu Santa Clausů na jednom místě, když se v převleku za vánočního děda v rumunské metropoli sešlo 3 939 lidí. Tuto neděli by měl ještě padnou jeden rekord - v Bukurešti chtějí představit nejtěžší koláč.

foto: Reuters/Mihai Barbu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám