Hlavní obsah

Němec skočil do výběhu populárního ledního medvěda Knuta

BERLÍN

Návštěvník berlínské zoo řešil svou osamělost tím, že se vrhl do výběhu slavného polárního medvěda Knuta. Duchapřítomný personál rychle odlákal zvíře z blízkosti vetřelce hovězí kýtou. Sedmatřicetiletý rodilý Němec skočil přes plot rovnou do vodního příkopu v blízkosti medvěda, uvedla policie ve svém prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Německý návštěvník berlínské zoo měl štěstí, Knut dal před ním přednost hovězí kýtě.

Článek

Hlídači v zoo, kteří právě Knuta vypustili do venkovního výběhu, ho dokázali hned odlákat zpátky do jeho klece. Pomohli si hovězím masem.

Policie uvedla, že muž, který skočil ke Knutovi, málo spolupracoval a ignoroval výzvu policie výběh opustit. Nakonec z něj byl však vyveden bez zranění. I když byl promočený a promrzlý, odmítl podstoupit lékařskou prohlídku.

Policejní mluvčí sdělil, že než byl muž propuštěn, vypověděl do protokolu, že se cítil osamělý. A stejně tak osamělý se mu zdál i Knut.

Lední medvěd, kterému jsou nyní dva roky, byl odchován ošetřovatelem berlínské zoo, když ho po narození jeho matka odmítla. Medvídě, které vypadalo jako roztomilá a chlupatá bílá koule, se stalo začátkem loňského roku mediální hvězdou. Od té doby však Knut velice rychle vyrostl a teď je z něj mohutná, 200 kilogramů vážící šelma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám