Hlavní obsah

VIDEO: Řidič auta nepřežil srážku s autobusem u Blanska

Právo, Novinky, pno, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BLANSKO
Aktualizováno

Těžká dopravní nehoda se stala v pondělí brzy ráno v Černé Hoře na Blanensku na jihu Moravy. Autobus se zde srazil s osobním vozem. Nehodu nepřežil jeden člověk, dalších pět bylo zraněno. Příčiny neštěstí policisté vyšetřují.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Autobus skončil po srážce s autem v příkopu.

Článek

Osobní auto skončilo po srážce zapasované pod předkem autobusu, který ve snaze vyhnout se srážce sjel do příkopu. Policisté museli po deváté hodině dokonce silnici uzavřít, aby mohl být autobus z příkopu vyproštěn speciální technikou.

Nehoda se stala minutu před půl šestou na frekventovaném hlavním tahu z Brna na Svitavy. Nehodu nepřežil řidič osobního automobilu, který utrpěl těžká zranění a zemřel ještě před příjezdem záchranářů.

Při nehodě zemřel pravděpodobný viník nehody, čtyřiašedesátiletý řidič Renaultu 19. „Podle všeho dostal v pravotočivé zatáčce smyk a s vozidlem čelně narazil do protijedoucího autobusu,“ řekla policejní mluvčí Jana Šípková

Lidé mají lehká zranění

Přivolané týmy záchranářů na místě ošetřily tři muže a dvě ženy. „Všichni utrpěli lehká zranění, většinou se jednalo o povrchní poranění a zhmožděniny. Po ošetření byli převezeni do nemocnice. Lékařka na místě vyšetřila také ženu, kterou postihla náhlá slabost,“ řekla k neštěstí mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová.

foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Zřejmě nejvážnější úraz z cestujících v autobuse utrpěl sedmačtyřicetiletý muž. „Utrpěl zhmoždění zad a s podezřením na otřes mozku byl společně s dalšími čtyřmi zraněnými cestujícími z autobusu převezen do nemocnice,“ dodala mluvčí záchranářů Zuchová.

Kvůli vyprošťování autobusu museli policisté frekventovanou silnici zcela uzavřít, krátce po 10.30 ale již byla opět zprůjezdněna.

U Černé Hory se tragická dopravní nehoda stala i na začátku měsíce. Ve vysoké rychlosti zde narazil osobní automobil do stromu, řidič na místě zemřel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám