Hlavní obsah

Pacient si při havárii sanitky prořízl krční tepnu

Právo, Novinky, pab, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Na Klatovské třídě v Plzni havarovala v pátek převozová sanitka. Při havárii se vážně zranil třiasedmdesátiletý pacient, který si po nárazu prořízl krční tepnu o plech v otvoru přepážky mezi prostorem pro pacienty a řidičem.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Sanitní vůz převážející pacienta.

Článek

„Pacient utrpěl několika centimetrovou řeznou ránu na krku. Jeho stav je stabilizovaný, ale jedná se o velmi vážné zranění. To si způsobil o ostrý plech v otvoru přepážky. Byl převezen do fakultní nemocnice v Plzni,“ řekla Právu mluvčí plzeňské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Muž podle policistů při prudkém nárazu nejdříve hlavou vyrazil z přepážky zasazené sklo a poté se zranil o hranu.

Podle dostupných informací sanitka nestačila včas dobrzdit, když automobily před ní zastavily na semaforu. Nevinně vypadající nehoda nezpůsobila na sanitce větší škody, muž převážený v zadní části vozu se ale po nárazu dostal k okénku a vážně se zranil.

Nehoda se stala na křižovatce před semaforem, sanitka nedobrzdila před osobním vozem. Sanitní vůz nejel se zapnutými majáky.

Reklama

Výběr článků

Načítám