Hlavní obsah

Irglová s Hansardem zazpívají na Oscarech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká písničkářka Markéta Irglová s irským hudebníkem Glenem Hansardem vystoupí na předávání amerických filmových cen Oscar. Na show, která se uskuteční 24. února, zazpívají svůj hit Falling Slowly z filmu Once, který je nominován na Oscara v kategorii nejlepší filmová píseň. Oznámili to organizátoři slavnostního večera.

Článek

Mezi hollywoodskými hvězdami, které budou oznamovat nové držitele prestižního ocenění, budou například Tom Hanks či Nicole Kidmanová, jejichž přítomnost byla nejistá kvůli stávce hollywoodských scenáristů. Prezident americké Akademie filmových umění a věd Sid Ganis a producent 80. oscarové show Gil Cates jsou rádi, že stávka skončila a že mohou realizovat plán A, podle něhož budou hvězdy stříbrného plátna přítomné.

Na pódiu se dále objeví například Helen Mirrenová, Forest Whitaker, Jessica Albaová, Cate Blanchettová, George Clooney, Penélope Cruzová, Cameron Diazová, Colin Farrell, Harrison Ford, Martin Scorsese, Hilary Swanková, John Travolta, Denzel Washington či Renee Zellwegerová.

Během slavnostního večera zaznějí i další písně, které soupeří s Falling Slowly o Oscara. Amy Adamsová zazpívá Happy Working Song z filmu Kouzelná romance. Ze stejného snímku pocházejí také hity That's How You Know, který zazpívá Kristin Chenowethová s Marlonem Saundersem, a So Close, který zazpívá Jon McLaughlin. Skladbu Raise It Up z filmu August Rush zazpívá jedenáctiletá Jamia Simone Nashová.

Scénáristé jsou pozadu, ale stihnou to 

Za moderátorským pultíkem se ocitne komik Jon Stewart s podporou hejna scenáristů, kteří mu do role připíší vtípky, skeče a další části vystoupení. "Jsme s psaním pozadu, ale stihneme to," prohlásil Cates. Oscarová show by měla být zářivá i barvami a střihy ošacení. Módní koordinátorka oscarového večera Patty Foxová prohlásila, že jejím cílem je dosáhnout toho, aby "se diváci zajímali o to, co si hvězdy oblékají". Předávání Oscarů totiž sledují jak filmoví fanoušci, tak i zájemci o módu, a to na celém světě. Oscarová móda prostě inspiruje globální trendy i napodobitele.

Důležitá je přitom spolupráce designéra s jednotlivými herečkami. "Je to sjednocení umělce a múzy," tvrdí Foxová s poukazem na dua Catherine Zeta-Jonesová/Versace nebo Renee Zellwegerová/Carolina Herrerová. Například pro designérku Elie Saabovou znamenal velký skok kupředu rok 2002, kdy si Halle Berryová vybrala na předávání Oscarů její šaty.

Foxová tentokrát pro slavnou velšskou herečku vybrala šaty bez ramínek s dramatickým rozparkem a se zářivým náhrdelníkem od libanonské návrhářky Elly Zahlanové. Zellwegerovou si zase dokáže představit v šatech barvy zlaté hořčice, rovněž bez ramínek, od Angela Sancheze. Charlize Theronová se zahalí do mandarinkové od Pamely Rolandové, Julia Robertsová zase do červeného šifonu od Valentina.

Letos by červenému koberci měly vládnout vášnivé barvy, zejména kobaltová modř a výrazná žluť. Ale róby budou i v barvách hroznového vína, ametystu, šarlatu i oceánské modři.

Reklama

Výběr článků

Načítám