Hlavní obsah

Inovovaný Ford Focus je v ČR již v prodeji

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford Focus je dlouhodobě velmi úspěšný model, se kterým udělala značka opravdu slušnou díru do světa. Nyní přichází na český trh nová generace (nebo spíš facelift) tohoto automobilu.

Článek

Změny jsou patrné velmi snadno. V přední části má nárazník velkou „tlamu“ nasávacího otvoru a také nová světla se zalomením. Zezadu pak jsou poznávacím znakem třeba koncové svítilny s bílou optikou.

Ale karoserie je změněná prakticky celá. Kromě střechy jsou prý všechny díly upraveny nebo zcela předělány. Není proč nevěřit, ale pro zákazníky je tato informace spíš marginální a zaujme je víc hlavně technická specifikace a ceník.

:.Vpředu je změněno prakticky vše - nárazník, kapota, i světla.

Technicky je na tom Focus podobně, jako jeho předchozí verze. V nabídce jsou zážehové motory 1.4 (59 kW), 1.6 (74 kW), 1.6 Ti-VCT (85 kW), 1.8 FFV (92 kW) a 2.0 (107 kW). Ze vznětových si lze vybrat šestnáctistovky s výkony 66 a 85 kW a dvoulitr se 100 kW. A právě s posledním agregátem se spojuje novinka - dvouspojková převodovka PowerShift.

Po nahlédnutí do ceníků navíc objevíme ve výbavách novou položku ECOnetic. Jedná se o vůz s nejslabším turbodieselovým motorem, jenž úpravou aerodynamiky, snížením valivého odporu, použitím olejů s nízkou viskozitou apod., snižuje spotřebu (ze 4,5 na 4,3 l na 100 km) a emise CO2 na 114 g/km.

Základní cena vozu začíná na 416 990 Kč. Ford však minulý rok byl největším dovozcem automobilů do České republiky (14 658 vozidel) a toto své vítězství chce oslavit i se zákazníky. Proto na Ford Focus v pětidveřové verzi dal hned od počátku akční cenu. Zvýhodnění u verze Trend (od 465 990 Kč) pak činí 90 000 Kč.

Letos ještě Kuga a motory

Ford představil na našem trhu své zásadní novinky již v minulých letech. Pro rok 2008 se tak budeme muset „spokojit“ jen s kompaktním SUV s názvem Kuga, jenž byl představen na jaře loňského roku.

:. Ford Kugafoto: Ford

Pak se můžeme těšit také na vrcholnou zážehovou verzi motoru 2.3/163 k spojenou s aut. převodovkou Durasift 6 Tronic. Tato technika bude k dispozici pro vozy Mondeo, S-Max a Galaxy, stejně jako nový turbodiesel. Zde se jedná o čtyřválec 2.2 TDCI 175 k se 400 N.m.

Anketa

Která verze Fordu Focus se vám líbila víc?
První generace
16,3 %
Druhá generace
6,1 %
Současný facelift
77,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 834 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám