Hlavní obsah

Zlínská zoologická zahrada byla loni pátým turisty nejnavštěvovanějším místem v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři přední místa zaujala Praha. I když návštěva lanovky jako prvořadé atrakce je trochu sporná. Jde především o dopravní prostředek na Petřín, kvůli ní samotné sem určitě návštěvníci nechodí. Páté místo zlínské zoo je skvělým úspěchem hlavně pro její pracovníky.

Foto: Zoo Zlín

Výběh slonů Karibuni

Článek

Tahák nejen krajského kalibru

Jejich zásluhou je, že i přes téměř čtyřměsíční loňskou uzávěru z pandemického důvodu sem zavítalo 506 230 návštěvníků. Zoo patří k největším tahákům nejen Zlínského kraje. Jedničkou v návštěvnosti v regionu je od roku 2003, v českých zoologických zahradách zaujímá deset let druhé místo za Prahou.

Zahrada v roce 2020 přivítala více než půl milionu lidí, návštěvnost v červenci v počtu 150 000 osob znamenala přepsání historických návštěvních tabulek v daném měsíci.

Foto: Vratislav Konečný

Návštěvníci mohou krmit žirafy.

„Naše velké poděkování patří především všem návštěvníkům. Svou přízní, návštěvou, ale i finanční podporou prostřednictvím sponzorských darů nebo nákupy na e-shopu nám dali najevo, jak moc mají zlínskou zoo rádi, jak moc je pro ně důležitá. Hluboce si této podpory a zájmu vážíme, je to pro nás největší ocenění naší snahy, práce a úsilí o rozvoj zlínské zoo,“ vyzdvihla dlouhodobou podporu návštěvníků vedoucí oddělení marketingu Romana Bujáčková.

Práce na rozvoji se nezastavily

Přes velkou finanční ztrátu dokázala Zoo Zlín pro návštěvníky přichystat několik novinek. Nový je výběh B pro slony africké v areálu Karibuni a průchozí expozice pelikánů australských, africká vyhlídka s možností krmení žiraf nebo letní expozice pro kapybary.

Foto: Zoo Zlín

Průchod ve výběhu pelikánů

„Letos můžeme opětovně rozběhnout dva projekty, které jsme v souvislosti s pandemii covidu museli pozastavit. Tím prvním je nová expozice Jaguar Trek, která vznikne ve svahu pod tropickou halou Yucatan a představí jaguáry, největší kočkovité šelmy Jižní Ameriky. Druhým je realizace chovného zařízení pro slony africké v rámci projektu Karibuni. Chystáme také novou expozici pro želvy a damany v africké oblasti zoo,“ dodala Romana Bujáčková.

Foto: Vratislav Konečný

Část zahrady je věnovaná asijským kulturám.

Velmi oblíbenou atrakcí je velký bazén s rejnoky, které lze nejen krmit, ale také se jich dotknout.

Součástí zoo je i zámek Lešná s historickými prostorami, který rovněž prošel částečnou stavební úpravou. Zoo je nádhernou oázou klidu s možností pozorování zvířat a zároveň velkým edukačním zařízením.

Klisny koně Převalského se prohánějí na pláni pražských Dívčích hradů

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám