Hlavní obsah

Videoprůvodce zavede cyklisty do málo známých zákoutí vinných stezek

Novinky, fis

Sport s požitkářstvím lze nyní propojit ještě o něco snadněji. Poznávání malebných vinařských oblastí Čech a Moravy ze sedla kola můžete absolvovat s osobním průvodcem. Ten poodhalí i málo známé skvosty vinných stezek na speciálních videopozvánkách, které turistům poslouží ke konkrétnímu plánování trasy.

Na vinařských stezkách naviguje cyklisty videoprůvodceVideo: Vinařský fond - Vína z Moravy, Vína z Čech

 
Článek

Možná už se vám někdy stalo, že jste při výletu (nejen na kole) nevědomky minuli něco, co byste si bývali rádi prohlédli. Kdybyste tušili, že ta či ona odbočka existuje... Aby turisté vytěžili z výletu po českých a moravských vinných stezkách maximum, spustil Vinařský fond video blog. Na něm najdou zájemci jednotlivé trasy podrobně představené průvodcem, po jehož stopách se následně mohou vydat.

Průvodce Martin Demartini rozhodně jen suše nevypráví. Popsané trasy projel, aby výletníkům ukázal, co vše na nich mohou vidět a zažít. A také to, co by snadno mohli přehlédnout. Zajet si pár kilometrů navíc se někdy totiž skutečně vyplatí. Stačí se inspirovat.

Na jednotlivých trasách poznáte část historie dané oblasti, její přírodní bohatství a také architektonické památky či zvláštnosti. Informace si není třeba pamatovat ani zapisovat, můžete si je prohlédnout na mapě, vytisknout nebo také stáhnout do navigace či mobilního telefonu. Postupně budete moci trasy lemované vinicemi zhlédnout zde.

Kdybyste měli díky výpravným videím pocit, že jste stezky už vlastně projeli, nezapomeňte, že osobnímu prožitku se nic nevyrovná.

Reklama

Výběr článků

Načítám