Hlavní obsah

Ostravská zoo má nové přírůstky, chová africké krkavce

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ostravské zoologické zahradě mají nové „ptačí chovance“. V zoo začali chovat nový ptačí druh, krkavce bělokrkého, který pochází z Afriky. Dva mladí samci do zahrady přicestovali z plzeňské zoo. Návštěvníci je zcela jistě nepřehlédnou, jsou nápadní nejen svým vzhledem, ale především svým hlasem.

Foto: Archiv Zoo Ostrava

Ostravská zoo má dva nové obyvatele, krkavce bělokrké, kteří pochází z Afriky.

Článek

„Krkavec bělokrký je africký příbuzný našeho krkavce velkého, který je největším pěvcem. Africký krkavec je o něco menší a je k poznání podle bílého pole na zadní části krku. Ale také podle silně vyklenutého zobáku s bílou špičkou,“ popisovala vzhled nového přírůstku mluvčí ostravské zoo Šárka Kalousková. Dodala, že krkavci patří mezi všežravce a nepohrdnou žádnou stravou.

„Loví také drobné ptáky a savce v hornatých částech jižní a východní Afriky. Je velmi otužilý a snáší dobře zimy. Hnízdí tak, jako naši krkavci v párech. Hnízdo si budují na skalních stěnách, nebo také na stromech,“ líčila Kalousková.

Foto: Archiv Zoo Ostrava

Ostravská zoo má dva nové obyvatele, krkavce bělokrké, kteří pochází z Afriky.

Upozornila, že afričtí krkavci většinu potravy hledají ale spíše na zemi. „Chutnají jim semena a různé měkké plody, nepohrdnou ani sarančaty, plazy, útočí však také na ještěrky. Byl také pozorován při házení želv z velké výšky na zem. To například dělají orlosupi,“ shrnula mluvčí zoo.

Tyto dva nové přírůstky mohou nyní návštěvníci ostravské zoo pozorovat ve voliérách na cestě k expozicím malých šelem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám