Hlavní obsah

Ostravská zoo chystá na pololetní prázdniny speciální program

Ostrava

Ostravská zoologická zahrada připravuje na páteční pololetní prázdniny program pro školáky i jejich rodiče. Kromě mimořádných komentovaných krmení vybraných druhů zvířat si budou moci zájemci prohlédnout také výukové centrum zoo, které bude tento den mimořádně otevřeno pro veřejnost, uvedla mluvčí zahrady Šárka Kalousková.

Foto: P.Vlček/Zoo Ostrava

Hroch Kvido z ostravské zoo

Článek

"Ve výukovém centru se nachází bohatá sbírka preparátů, jako jsou vycpaniny, lebky či zuby, které využívají pracovníci zoo při výukových programech pro školy. Celou řadu z nich je možné si nejen prohlédnout, ale i osahat, například sloní stoličku, krční obratel žirafy či lebku tygra," vysvětlila Kalousková.

Výukové centrum, které návštěvníci najdou v blízkosti pavilonů Tanganika a Papua, bude otevřeno od 11.00 do 14.00. "Následně bude výukové centrum otevřeno i po celou dobu jarních prázdnin všech okresů v kraji, vždy od 11.00 do 13.00," podotkla Kalousková.

Zoo podle ní na pololetní prázdniny připravila i mimořádné komentované krmení. Od 11.00 se návštěvníci dozvědí zajímavosti ze světa šimpanzů, v poledne budou na řadě žirafy, o hodinu později žralůčci a ve 14.00 sérii uzavře komentované krmení varanů.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Zoo je nyní navíc přístupná za mimosezónní zlevněné vstupné, děti do 15 let zaplatí 50, dospělí 80 korun. Děti do tří let mají vstup zdarma. Zahrada je v lednu otevřena od 9.00 do 16.00, pokladny a pavilony zavírají o hodinu dříve.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám