Hlavní obsah

Nové lanové centrum v korunách stromů láká turisty na Šumavu

Novou nabídku na aktivní trávení volného času má šumavské centrum Modrava. Hned u památkově chráněné Klostermannovy chaty vznikl v kmenech starých šumavských jehličnanů lanový park. Na trase dlouhé 150 metrů je 21 překážek.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Na Šumavě turisté najdou nový lanový park.

Článek

Nové lanové centrum vyvede turisty od země až do výšky 12 metrů, nejdelší lanovka měří 27 metrů. „Každý z lanových parků je jiný — v Sušici je na 35 listnatých stromech u Otavy, v Prášilech u potoka ve vysokých borovicích a v Modravě u atraktivní Klostermannovy chaty na červené turistické trase. Každý park má jiné překážky, je jinak postavený," uvedl Jan Šmatera z největšího šumavského outdoorového centra Offpark, které lanový park postavilo.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

V novém lanovém centru se vyřádí i děti.

Sušický Offpark je v provozu osmým rokem, dospělým a dětem nabízí 16 aktivit. Kromě nového lanového parku v Modravě má lanové parky také v Sušici a v Prášilech, nabízí oblíbený pětikilometrový sjezd na terénních koloběžkách ze sušického vrchu Svatobor s převýšením 370 metrů, jízdy raftem po Otavě či lety balonem, vrtulníkem nebo kluzákem. Lanové parky ale patří k nejoblíbenějším nabídkám centra.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Návštěvníci překonávají různé typy překážek.

„Je to aktivita, ke které se klienti rádi vracejí. Je to atraktivní zpestření pohybu na Šumavě a kontakt s přírodou," míní Šmatera. Modravský lanový park je jednou z mála speciálních nabídek pro turisty v okolí. Oblast nabízí převážně trasy pro pěší a cyklistické výlety.

Lanový park má střední obtížnost lezení. Pro děti je k dispozici speciální dětský lanový park. Kromě nového lanového parku vybudoval letos Offpark v bývalém vojenském areálu Rok asi tři kilometry od Sušice nově vybavené venkovní hřiště pro paintball. Může na něm hrát šest až 20 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Šumava otevřela dvě nové naučné stezky

Dvě nové naučné stezky se v květnu otevřely turistům na Klatovsku. Železná Ruda otevřela na začátku měsíce naučnou stezku mapující zajímavosti z historie...

Výběr článků

Načítám