Hlavní obsah

Na Toulavu zvou stezky i památky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na výlet po památkách i stezkách láká i na podzim turistická oblast Toulava, která se rozkládá na půli cesty mezi Šumavou a Prahou. Vyhlášené jsou stezky podél a poblíž Lužnice nebo památky v Táboře, Milevsku či v Bechyni. Podzimní příroda je plná barev a zve na louky i do hlubokých lesů.

Foto: Petr Mareš

Na procházky po Toulavě zve i stezka podél řeky Lužnice.

Článek

„Vyrazit lze na stezku údolím Lužnice, která je jako jediná v České republice zařazena na seznam nejlepších tras v Evropě, dále na stezky, po kterých se chodí každoročně do Prčice, podél Vltavy trasou Vltavské vyhlídky, na poutní stezky, které propojují klášter v Milevsku, Bechyni a úchvatný poutní areál v Klokotech, na Pivní stezku a na čtyři desítky dalších tras a naučných stezek,“ upozornil na některé z možností produktový manažer zmíněné turistické oblasti Jan Sochor.

Na děčínském zámku otevřeli opravený gloriet

Cestování

Pro cyklisty má Toulava, ležící na pomezí jižních a středních Čech, připravenou zhruba dvacítku tras daleko od davů a přelidněných cyklostezek s terény vhodnými pro všechny. Atraktivitu cílů naznačují už vlastní názvy jednotlivých tras.

Například: Vesele do Smutné, V království princezny Zlatovlásky, Soběslavská Blata — krajinou jihočeských pohádek, Na konci světa, Mezi dvěma pivovary za hranici Blat a Kozácka, Kde domov můj — z Milevska přes Zvíkov ke Kovářovu, S Krčínem za čerty krajem kamenů, Toulavským hvozdem na hrad čarodějnic a Za Jistebnickým kancionálem.

Zlevněné ubytování s výhrou

Na své si přijde i ten, kdo se rozhodne spojit turistický zážitek se zážitkem gastronomickým. Stačí navštívit Tábor, centrum oblasti, nebo třeba lázeňskou Bechyni a užít si zde nefalšovanou jihočeskou kuchyni.

„Podzimní Toulava je eldorádem vyznavačů klasické turistiky, tedy pro pěší turisty a cykloturisty. Na všechny návštěvníky zde čeká mimořádně pestrá nabídka různě tematicky zaměřených stezek a atraktivních cyklotras,“ láká Jan Sochor.

Zlevněné ubytování s možností výhry si lze až do konce listopadu zajistit prostřednictvím voucheru z webu Jihočeské centrály cestovního ruchu www.dovolena.jiznicechy.cz,“ doplnil ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Petr Soukup.

Jihočeský kraj se snaží přitáhnout turisty i na podzim. Láká na soutěž

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám