Hlavní obsah

Na Moravě se o víkendu sejdou turisté z celého světa na mezinárodním pochodu

Novinky, fis

Jede Kudrna okolo Brna je mezinárodní pochod a setkání turistů, které letos připadlo na poslední zářijový víkend. Jedná se již o 46. ročník této akce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pochod Jede Kudrna okolo Brna patří k největším mezinárodním turistickým srazům v Česku. Má také dlouhou tradici.

Výletníci, kteří by si o víkendu zatoužili protáhnout nohy, se mohou těšit výhradně na půvaby moravské přírody. Zavítají k Brněnské přehradě a užijí si krajinu Moravského krasu. Akce se účastní stovky turistů z různých koutů světa.

Prezentace účastníků začne už v pátek v poledne ve Společenském centru Brno - Bystrc, hned odpoledne pak zájemci vyrazí na Rozmarný kolomaznický pochod, jehož cílovou lokalitou bude brněnský hrad Špilberk. Bližší informace k trase naleznete zde.

I pro rodiny s dětmi a kočárky

Registrace účastníků mezinárodního pochodu bude pokračovat v sobotu ráno už od 6:30, mezi 7:00 a 10:00 už někteří šlápnou do bot. Obdobný harmonogram je naplánován na neděli. Akce je vhodná také pro rodiny s dětmi a kočárky.

Pochod se koná mimo jiné pod záštitou Klubu českých turistů. Na konání pochodu se podílí také Městská část Brno - Bystrc a KČT Jihomoravská oblast. Informace, týkající se registrací a tras pochodu, najdete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám