Hlavní obsah

Malenovický hrad má za sebou vydařenou letní sezónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad ve zlínských Malenovicích má za sebou úspěšnou turistickou sezónu. Od dubna do konce srpna památku navštívilo o skoro 3000 lidí více než loni v tomtéž období. Svůj podíl na tom nejspíš měla letos nově otevřená expozice Zvířata na Zemi a člověk.

Foto: Archiv hradu Malenovice

Romantický malenovický hrádek vyčnívá nad korunami stromů.

Článek

„Malenovický hrad zatím letos navštívilo 11 250 výletníků, což je o 2850 lidí více než za stejné období loni. Je to pro nás jasný signál, že zvýšená péče, které se hradu dostalo v posledních letech, nese své ovoce,“ řekl Antonín Sobek, ředitel Muzea jihovýchodní Moravy, které hrad spravuje.

Foto: Archiv hradu Malenovice

Nádvoří hradu Malenovice

Vstupenku do nové expozice Zvířata na Zemi a člověk si koupilo 2300 lidí. Na speciální noční prohlídky, které hrad nabízel během letních prázdnin, zavítalo 1700 turistů.

„Zvláště u srpnové prohlídky jsme se dostali až k samým hranicím množství lidí, které ještě hrad zvládne. Museli jsme dokonce prodloužit otvírací dobu, aby všichni návštěvníci odešli spokojení,“ řekl kastelán Luděk Bubeník.

TIP: Vyrazte na hrad v Malenovicích v neděli 15. září a využijte vstup zdarma v rámci připomínky Dnů evropského dědictví.

V průběhu září mohou turisté na hrad zavítat po všechny dny v týdnu kromě pondělí. V říjnu pak už jen o víkendech.

Více o hradu v Malenovicích

Hrad v Malenovicích založil pravděpodobně moravský markrabě Jan Jindřich po roce 1360. V dalších staletích tam byly provedeny gotické a renesanční přestavby. Současnou podobu Malenovice získaly během barokních úprav za majitelů Liechtensteinů-Kastelkornů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám