Hlavní obsah

Kutnohorská rozhledna otevírá romantickou vyhlídku

Na vrchu Kaňk u Kutné Hory se v úterý otevírá rozhledna. Na vrcholu 30 metrů vysoké stavby bude přes den návštěvníkům sloužit kavárna, která se po setmění změní v romantickou restauraci s výhledem na noční Kutnou Horu. Další rozhlednu ve středních Čechách v těchto dnech začali stavět na vrchu Březák u Lbosína na Benešovsku.

Foto: Archiv Rozhledny Kaňk

Rozhledna u Kutné Hory prošla nákladnými stavebními úpravami. Teď je otevřena návštěvníkům.

Článek

Součástí mohutné věže rozhledny na kopci Kaňk u Kutné Hory je i výtah. Tím je vyhlídka dostupnější například pro rodiče s dětskými kočárky. „Věž je od dob první republiky po dlouhé době jediná, která byla postavena z impozantního kamenného kyklopského zdiva," uvedl majitel a provozovatel Michal Holík. Poblíž rozhledny se od středy otevře i obnovená výletní restaurace.

Na Kutnohorsku nedávno vyrostla více než 50 metrů vysoká rozhledna Bohdanka v Bohdanči. Další podobnou stavbu nyní začal budovat svazek obcí CHOPOS na vrchu Březák na Benešovsku.

Rozhledna Špulka bude stát na nejvyšším kopci uprostřed mikroregionu, který leží poblíž významných památek, jakými jsou hrad Český Šternberk či zámky Jemniště a Konopiště. Kolem nové dominanty povede naučná stezka. České turisty tedy čeká nabitá výletní sezóna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám