Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Zkuste si výrobu svíček a mýdel či ozdobení dortu

Novinky, fis

Víkend přinese zejména pohádkové a karnevalové aktivity. Zabaví se ale i šikovné děti, které rády něco vyrábějí, nebo ty, které baví sporty. Takové možná zaujme třeba diskotéka na ledě.

Foto: Profimedia.cz

V Plzni si můžete o víkendu vyzkoušet výrobu svíček i mýdel. Ilustrační foto

Článek
Praha

Carnevale Praha

Veliké karnevalové slavnosti začnou v sobotu. Bohemia Carnevale otevře město karnevalu Dnem ve znamení masek. Tradiční zahajovací ceremoniál s názvem Slet masek bude připravený od 12:00 na Staroměstském náměstí. Karneval bude bavit hlavní město do 4. března. Celý program si prohlédněte zde.

Hurá na skákací hrad

Pokud se budete v sobotu pohybovat poblíž Galerie Butovice, zastavte se tu s dětmi u skákacího hradu v 1. patře. Od 10:00 do 18:00 si tady vaše ratolesti budou moci zdarma zařádit dle libosti. Více informací hledejte zde.

Diskotéka na ledě

Pro sportovně založené děti, a samozřejmě nejen pro ně, je určena nedělní diskotéka na ledě v Praze na Gutovce. Zabruslit si sem na konci víkendu můžete přijít mezi 14:00 a 16:00. Více zde.

Středočeský kraj

Hostivický masopustní průvod

Hostivice u Prahy pořádají v sobotu oblíbený masopustní průvod. Sraz masek je ve 14:00 u Městského úřadu na Husově náměstí. Průvod, který oživí muzika, medvěd a tradiční masky, se přesune do sokolovny, kde budou připravené soutěže. Více informací naleznete zde.

Výstava o módě v Boleslavi

Muzeum Mladoboleslavska představuje výstavu Od turnýry k secesi - móda na přelomu 19. a 20. století. Přijďte obdivovat šaty, blůzky, spodní prádlo, korzety, rukavičky, kabelky, vějíře či slunečníky. Muzeum je o víkendu otevřené od 9:00 do 12:00 a po polední pauze pak od 13:00 do 16:00. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Brněnská výstava o Africe

Výstava Dobrodružná Afrika očima cestovatelů malé i velké návštěvníky nadchne v Dětském muzeu Moravského zemského muzea v Brně. O víkendu přijďte s dětmi od 10:00 do 18:00 do Pavilonu Anthropos. Zároveň si můžete prohlédnout doprovodnou výstavu fotografií Příroda jižní Afriky. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Marcipánová školička v Táboře

V neděli od 9:00 zavítejte v táborském Muzeu čokolády a marcipánu do školičky pro děti. Budou se tady učit základy zdobení dortu a svůj výtvor si odnesou domů. Více informací najdete zde.

Královéhradecký kraj

Pohádka o Macíčkovi v Hradci

Novou pohádku Hradeckého Amatérského Divadla loutek s názvem Dobrodružství koťátka Macíčka děti zhlédnou v Adalbertinu ve Studiu A. Děti se tu v 10:00 dozvědí, jak se na svět dívá malé kotě. Více zde.

Keltská výstava v Jičíně

Keltové ve východních Čechách je výstava, kterou můžete s dětmi zhlédnout v Regionálním muzeu a galerii v Jičíně. Na interaktivní výstavě si zkusíte třeba mletí obilí na kamenném mlýnku. O víkendu je muzeum na Valdštejnově náměstí otevřeno od 10:00 do 16:00, půlhodinová polední pauza začíná ve 12:00. Více se o expozici dočtete zde.

Pardubický kraj

Nad hladinou v Chrudimi

Novou výstavu Nad hladinou, pod hladinou můžete vidět v Regionálním muzeu v Chrudimi v Široké ulici. V sobotu i v neděli se seznámíte s životem v řece Chrudimce, a to od 9:00 do 12:00 nebo pak od 13:00 do 17:00. Zároveň si prohlédnete výstavu 100. výročí dokončení přehrady Pařížov.

Loutková pohádka

Loutkové divadlo Srdíčko Vysoké Mýto přichystalo na neděli pohádku Perníková chaloupka. Děti si představení užijí od 14:00 a od 16:00. Více informací hledejte zde.

Karlovarský kraj

Kašpárek a ježibaby v Sokolově

V Sokolově pobaví nejmenší diváky hned dvě pohádky Kašpárek a Ježibaby. Pohádky uvede Divadlo bez zákulisí na Loutkové scéně Městského domu kultury v Sokolově od 16:00. Více zde.

Liberecký kraj

Krejčovská pohádka v Liberci

Kulturní centrum Vratislavice 101010 v Liberci připravilo na nedělní dopoledne Krejčovskou pohádku. Představení začne už v 10:00. Výpravnou pohádku s velkými loutkami přiveze Divadýlko Mrak z Havlíčkova Brodu. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Kluziště v Jeseníku

Na rybnících si letos příliš nezabruslíte, místo toho můžete s rodinou vyrazit na kluziště do Priessnitzových lázní v Jeseníku. V sobotu a v neděli se bruslí od 14:00 do 15:30, od 16:00 do 17:30 a od 18:00 do 19:30, v sobotu navíc mezi 20:00 a 21:30. Více informací hledejte zde.

Královský karneval

Královský karneval v Expozici času ve Šternberku proběhne v sobotu od 15:00. Připraveno bude několik dílniček — děti budou vyrábět mince, psát neviditelným písmem a tvořit korunu pro krále. Nebude chybět kreslení na obličej, soutěž o nejkrásnější masku, nejlepšího tanečníka a kostým. Další informace čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Hračky ze staré půdy

Výstava moravských lidových hraček je otevřena v Žerotínském zámku v Novém Jičíně. Expozice hraček je doplněna pohlednicemi s ilustracemi malířky Marie Fischerové-Kvěchové. Navštivte Muzeum Novojičínska v neděli od 9:00 do 15:00. Podrobnější informace naleznete zde.

Plzeňský kraj

Svíčkárna v Plzni

Svíčkárna a mydlárna Rodas sídlící v Plzni-Liticích otevírá pro veřejnost výrobní dílny v sobotu a v neděli mezi 10:00 a 18:00. Vytvořit si můžete svíčky v ozdobných nádobách, glycerinová mýdla s přírodními oleji nebo voskové pastelky ze včelího vosku. Veškeré informace najdete zde.

Ústecký kraj

Dětské prohlídky na zámku Děčín

Také děčínský zámek myslí na děti. Právě pro ně připravil na tento víkend speciální prohlídky. V sobotu i v neděli bude připravený program pro děti ve věku 4 až 12 let a to vždy v časech 11:15 a 14:45. Více zde.

Pohádka ve Šluknově

Zámecká kinokavárna ve Šluknově připravila na neděli pohádku Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni. Od 16:30 děti vyslechnou pohádkové vyprávění o jičínském ševcovském tovaryši Kubovi, domýšlivém knížecím správci Kolomajzníkovi a Stázině v červené sukni. Bližší informace hledejte zde.

Vysočina

Hry a klamy ve Žďáru nad Sázavou

Interaktivní, zábavná a vzdělávací výstava Hry a klamy zabaví děti i dospělé po celý víkend od 9:00 do 17:00 v Jihlavské ulici ve Žďáru nad Sázavou. Zábavu i poučení najdou všichni na putovní výstavě z libereckého zábavně – naučného centra iQpark. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Karneval v Otrokovicích

V neděli bude Tělovýchovná jednota Jiskra Otrokovice hostit Dětský sportovní karneval. V 15:30 se začnou v Novém stadionu scházet masky, aby od 16:00 propukla zábava, promenáda masek, tanec, soutěže a tombola. Více zde.

Pohádka ve Vsetíně

V neděli vezměte děti třeba na představení Dobrodružství piráta Kolíska do Domu kultury ve Vsetíně. Pohádka začne v 16:00. Více hledejte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám