Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za superhrdiny do Prahy, na závod veteránů do Jilemnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco otce a syny o víkendu přivábí závod veteránů v Jilemnici nebo superhrdinové na Černém mostě, dcery s matkami si pravděpodobně více užijí například zahradnickou pouť v Jindřichově Hradci. Chlapci i dívky se pak zaručeně společně pobaví třeba v Praze na Vyšehradě, v Hradci u Stříbrné Skalice nebo v Liščím mlýně ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Foto: Profimedia.cz

Kostým superhrdiny se bude dětem o víkendu hodit na Černém mostě. Ilustrační foto

Článek
Praha

Kašpárkohraní v Letenských sadech

Dětský festival Kašpárkohraní zaplní v neděli Letenské sady. Užijete si divadlo, hudbu, sport, zkusíte umělecké dílny, turnaj v kuličkách a projdete naučnou stezku. Mezi 12:00 a 19:00 uslyšíte třeba Mandrage nebo Sto zvířat. Celý program si prohlédněte zde.

Superhrdinové na Černém Mostě

Fanoušky komiksových superhrdinů potěší výstava největších světových kreslených legend. Uvidíte postavy, jako je Iron Man, Spider-Man, Captain America, Thor či Hulk. V sobotu se uskuteční sraz superhrdinů v kostýmech a tři nejlepší převleky získají ceny. Výstava je otevřena do 29. června. Více čtěte zde.

Rodinný den na Vyšehradě

Vyhlášení výsledků Nejudálost a Nejprůšvih našich dějin vás kromě jiného čekají v neděli na Vyšehradě v rámci festivalu Vyšehrátky. Mezi 11:00 a 16:00 budou připraveny pohádky, divadelní bojovka, tiskařská a zahradnická dílna. Více zde.

Středočeský kraj

Bezbariérový festival

Festival pojmenovaný Městečko open Air bez bariér nabídne příjemně strávenou neděli. Nedaleko obecního úřadu si mezi 14:00 a 18:00 užijete řadu folklorních vystoupení. Program zahájí soubor The Tap Tap. Pro nejmenší bude připravena dílnička. Bližší informace se dozvíte zde.

Pohádkový Hradec

Vycházka pro děti pohádkovým lesem s plněním úkolů bude připravena v sobotu v Hradci u Stříbrné Skalice. Čtvrtý ročník akce nabídne na kilometr a půl dlouhé trase 15 stanovišť s pohádkovými bytostmi. Vychází se v 15:00 a v cíli se budou opékat buřty, děti se projedou na koních a navštíví ovčí farmu. Více se dočtete zde.

Oslava 750 let od založení Čáslavi

Oslavy založení města vyvrcholí v sobotu na náměstí Jana Žižky z Trocnova. Od 10:00 bude připravený celodenní program v podobě příběhu založení města Přemyslem Otakarem II. a předání města Husitům. Chybět nebudou dobové stánky, historický jarmark, dětský koutek i bohaté občerstvení. Divadelní a hudební program se odehraje na čtyřech scénách. Více informací naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Výstava Merkur ve Slavkově

Na zámku Slavkov – Austerlitz uvidíte výstavu legendární stavebnice Merkur. Na Palackého náměstí vás o víkendu potěší část sbírky Jiřího Mládka. Stavebnici si děti užijí od 9:00 do 17:00. Více se o expozici dočtete zde.

Festival Hudbou pro UNICEF

Šestý ročník charitativního hudebního festivalu na podporu očkovacích programů UNICEF proběhne v sobotu v Tišnově. V letním kině tam vystoupí od 12:00 například Tomáš Klus, Lenny, Petr Bende nebo Monika Bagárová. Pro děti bude připravený doprovodný program. Do celého programu můžete nahlédnout zde.

Jihočeský kraj

Zahradnická pouť v Jindřichově Hradci

Zahradní centrum v Jindřichově Hradci pořádá od pátku do neděle pouť. Dospěláky zaujme možnost koupi rostliny a využijí třeba i poradenství zahradní architektky, děti se mohou těšit na bohatý program se skákacím hradem a čekat na ně bude i malý dárek. Akce bude přístupná od 8:00 do 18:00. Bližší informace naleznete zde.

Tradiční pouť na Javorníku

Pouť sv. Antonína proběhne o víkendu na Javorníku na Šumavě. V sobotu bude na návsi od 10:00 staročeský jarmark, vystoupí šermíři, otevře se nová stezka, děti si užijí soutěžní pohádkové odpoledne nebo koloběžky. V neděli bude zábava pokračovat od 10:00 turnajem v lidové hře tlučení špačka. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Den Labe v Hradci Králové

Den Labe se uskuteční v pátek a v sobotu na Eliščině nábřeží. V pátek bude na hlavním pódiu připravena řada vystoupení, dětský den nabídne skákací hrady a skluzavky, trampolíny a střelnice, zorbing a houpačky. Poběží se také běh přes Trubačovu lávku. V sobotu uvidíte dračí lodě a balóny. Více najdete zde.

Muzejní noc v Jičíně

Muzejní noc proběhne mimo jiné také v Regionálním muzeu a galerii v sobotu. Program, který začne v 17:00, bude inspirován výstavami Šlápněte do pedálů! a Rozmarná léta na Jičínsku. Děti potěší loutková a hraná pohádka. Od 18:30 pojede Milan B. Singra na vysokém kole. Program potrvá do 22:00. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Oblaka Fest v Pardubicích

Před koupalištěm v Kunětické ulici bude po celou sobotu připravený bohatý program. Na několika pódiích uslyšíte například kapelu Tata Bojs, uvidíte divadelní představení, uslyšíte autorská čtení a děti si zkusí ve výtvarné dílně vyrobit roztodivné věci. Program naleznete zde.

Výstava Evoluce — příběh člověka

Interaktivní výstava v Mázhausu v Pardubicích dětem přiblíží, jak se během dějin vyvíjel lidský druh. Kromě modelů pravěkých lidí uvidí návštěvníci také pravěká zvířata, nástěnné malby a nástroje. Dobrodružná cesta do pravěku je otevřena v sobotu od 10:00 do 18:00 a v neděli od 13:00 do 18:00. Více se dozvíte zde.

Výšlap s průvodcem

Na rozhlednu Klepý, shlížející na údolí Dolní Moravy, se budou moci v sobotu výletníci vydat společně s průvodcem. I ti, kteří se po zimě ještě nedostali do kondice, se nemusejí zdráhat. Tempo skupiny se přizpůsobí i těm pomalejším. Více si přečtěte zde.

Karlovarský kraj

Závod Horská výzva v Božím daru

Třetí závod seriálu horských běhů a trekingu Rock Point - Horská výzva 2014 je určený nejen sportovcům, ale i široké veřejnosti. Nejdelší závod startuje již v pátek před půlnocí, kratší závody pak v sobotu. Doprovodný program začne ve 13:30 a nabídne koncerty, zábavné hry pro děti a v 16:00 vyhlášení vítězů. Více zde.

Liberecký kraj

Závod historických aut v Jilemnici

Tatra v Českém ráji to je závod sestavený z 60 historických automobilů a motocyklů. V sobotu startuje na jilemnickém náměstí v 9:00. Pokračuje přes Vysoké nad Jizerou, Příchovice, Kořenov se zastavením v Harrachově, kde se bude konat průjezdní kontrola na parkovišti u Rotundy. Dále se pojede směrem na Rokytnici a Roudnici s cílem na Benecku. Další informace naleznete zde.

Kolo pro život v Liberci

Kolo pro život v sobotu zavítá do Liberce jako Ještěd Tour. Šestý závod sportovního seriálu proběhne ve sportovním areálu v Liberci - Vesec. Pro děti jsou určeny dopolední dětské závody včetně závodů odrážedel nebo pohodová cyklovyjížďka. Připraveny budou mezi 9:00 a 18:00 hry, soutěže a dětská zóna. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Lázeňské odpoledne v Bludově

Nedělní odpoledne plné zábavy nabídne vystoupení orchestrů, požehnání léčivého pramenu, dětský den, den otevřených dveří, šermířské vystoupení, skákací hrad, lukostřelbu, řemeslný jarmark a prohlídku léčebného centra Lázní Bludov. Účastníci se tu pobaví od 14:00 do 18:00. Harmonogram akce naleznete zde.

Výstavy aut ve Vikýřovicích

Muzeum silnic ve Vikýřovicích připravilo dvě nové výstavy. Už 115 let značky Fiat se oslavuje výstavou Fiatmánie. Expozice Obrazy automobilového světa představí malíře Václava Zapadlíka. O víkendu můžete vše vidět od 10:00 do 16:00. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Indiánský den v přírodě

Indiáni zavítají v sobotu do Liščího mlýna ve Frenštátě pod Radhoštěm. Pro děti tam budou od 10:00 do 18:00 připraveni kovbojové, výuka hry na bubny, praví Indiáni, indiánská vesnice s výkladem, pohádka, lanové centrum a vystoupení dravých ptáků. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Výstava Trnková zahrada 

Šafaříkovy a Křižíkovy sady v Plzni ožijí tradiční výstavou dětských prací žáků Soukromé základní umělecké školy Trnka. Výstava má tentokrát podtitul Jiné světy a vidět ji můžete do neděle. Tehdy bude navíc od 14:00 do 17:00 v sadech u Západočeského muzea připraveno pro rodiny s dětmi herní odpoledne.

Tátohrátky v Plzni

Ke Dni otců je v neděli připravena akce Tátohrátky aneb s tátou do vesmíru. Na Ranči Šídlovák na děti čeká 10 soutěžních stanovišť a na celé rodiny doprovodný program mezi 15:00 a 18:00. Můžete se také projet na rybníce. Bližší informace naleznete zde.

Ústecký kraj

Den magistra Edwarda Kelleyho

Na hradě Hněvín proběhne v sobotu tradiční oslava. Budou tam mezi jedenáctou dopolední a večerní připraveny koncerty, představení pro děti i dospělé, projížďky na koních a ukázky dobových řemesel. Vybrat si můžete z divadelní scény nebo I. a II. nádvoří. Připravena bude alchymistická dílna, dobrodružná cesta lesem Kelleyho stezka, uvidíte expozici Dílna magistra Edwarda Kelleyho a Hvězdárnu. Více zde.

Výstava Bájná země draků

Zahájení velké dračí výstavy proběhne v sobotu v teplickém centru Olympia. Pětice obrovských dračích saní se i se svými nenarozenými mláďaty usadí v Srbické ulici do 13. července. V sobotu bude mezi 13:00 a 16:00 připravena dračí dílna, vystoupení, kreslíř nebo pohádka. Více informací čtěte zde.

Vysočina

Festival rekordů a kuriozit

Další ročník festivalu proběhne v pátek a v sobotu v Pelhřimově. V sobotu od 9:00 do 18:00 nabídne pestrý program. Páteční galavečer nabídne vyhlášení rekordmanských cen a na závěr vystoupí skupina Sto zvířat, sobotní galavečer představí nej ze světa rekordů a vyhlášení rekordmanů roku, program završí koncert skupiny Yo Yo Band a Laser show. Více se dozvíte zde.

Historická slavnost Barchan v Jemnici

Víkendová slavnost přinese na zámek i do centra města tradiční trh s lidovými řemesly, pouťové atrakce, hudební vystoupení, průvod městem a ohňovou show. V pátek začne program v 17:30 a potrvá do pondělního podvečera. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Dětský sportovní den v Zubří

Sportovní den Čokoládová trepka představí atletiku jako Královnu sportu. Čestným hostem bude Denisa Rosolová. V Hlavní ulici u základní školy nebudou chybět doplňující hry a soutěže. Hlavní soutěží však bude čtyřboj: běh na 50 metrů, skok daleký, hod zuberskou metlou a distanční závod. Akce začne v 13:30. Více zde.

70 let trolejbusové dopravy ve Zlíně

O víkendu se ve Zlíně bude oslavovat 70 let trolejbusové dopravy a 85 let od vzniku první zlínské soukromé autobusové linky MHD. Uvidíte areál a technické zázemí MHD, ukázku vozidel údržby trakčního vedení i samotná vozidla. Od 9:00 do 16:00 budou také připraveny jízdy historických vozidel a program pro děti. Více hledejte zde.

Kudyznudy.cz

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz. Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko!

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 tisíc různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám