Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za lesními poklady na Houbyfest, s drakem na Moravu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před námi je poslední letní víkend a potažmo začátek podzimu. Užijte si tedy plnými doušky akcí pod širým nebem, nechte děti vyřádit se na soutěžích nebo se vzdělávat zábavnou formou. Víkendové aktivity přejí učení i hrám.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Jablkobraní 2015

Zámecký areál Ctěnice plánuje na sobotu Jablkobraní, akci, která vám bude vonět i chutnat. Čerstvé mošty se budou vyrábět v zahradě od 11:00 do 16:00, mezi 14:00 a 15:00 přijde kouzelný zahradník a během dne ochutnáte také nejrůznější jablečné dobroty. Více zde.

Klenoty nejvzácnější

Pražský hrad zve o víkendu děti do svého areálu, aby ho mohly lépe poznat. Jak jinak než interaktivní zábavnou formou. Návštěvníci se dozvědí zajímavosti o korunovačních klenotech Karla IV. V obou dnech program začne v 10:00 a zapojit se do něj bude možné do 16:00. Více se dočtete zde.

Jízda historickým metrem

Tentokrát po lince metra C v sobotu zájemce sveze historická souprava. Účastníci poznají blíže depo Kačerov, mezi 11:00 a 15:00 pak budou probíhat speciální jízdy. Vše se dočtete zde.

Středočeský kraj

Po stopách kocoura Mikeše

V sobotu se uskuteční další ročník turistického pochodu Po stopách kocoura Mikeše. Jeho začátek proběhne mezi 8:00 a 11:00, v nabídce bude několik různě dlouhých tras. Všechny ale povedou z Mnichovic do Mnichovic. Veškeré informace naleznete zde.

Houbyfest 2015

Řevnice lákají na největší houbařský festival v Čechách. Účastníci si zazávodí v houbaření, následně se svými úlovky pochlubí na řevnickém náměstí, a pak si mohou odpočinout u filmu o houbaření nebo při tematické besedě s režisérem Tomášem Vorlem. Děti potěší karneval a soutěž o nejpovedenější masku houby nebo lesní pohádkovou postavu. Více zde.

Jihočeský kraj

Dětský den v Krumlově

Hostinec Depo v Českém Krumlově chystá na neděli od 15:00 dětské odpoledne. Otevře se tam tvořivá keramická dílna, proběhne vaření s šéfkuchařem a děti blíže poznají také staročeská řemesla. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Cyklovlakem do Bochova

Z Plzně do Bochova vás v sobotu sveze cyklovlak. Pohodlně se tak dostanete z města do podhůří Doupovských hor po trase, na níž pravidelná dopravní obsluha nefunguje už od roku 1997. Využijte tedy poslední letní víkend k příjemnému výletu. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Herní odpoledne

Městská knihovna Loket zve všechny zapálené hráče, aby se tam přišli od 14:00 do 17:00 utkat s ostatními ve Velbloudích dostizích, Kuřecí olympiádě či Kozích válkách. Více zde.

Boží běh s kočárkem

V sobotu změří rodiče, a nejen oni, své síly při běhu s kočárkem na Božím Daru. Start i cíl závodu bude v areálu Novako. S kočárky se poběží pět a půl kilometru, účastníci bez kočárků zdolají 14 kilometrů. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Pára v Zubrnicích

Oblíbený český film Páni kluci připomene víkendová akce ve skanzenu Zubrnice. Děti se vydovádí v podzimních dílnách a dozvědí se mimo jiné, jak a s čím si hráli naši předkové v dětském věku. Lákadlem bude také zprovozněná lokomobila, která poháněla zemědělské stroje. Více informací naleznete zde.

Liberecký kraj

Exkurze do mokřadů

Jestli vaše děti rády poznávají, jak funguje příroda, mohla by je zaujmout exkurze do života pod vodní hladinou. Ta proběhne v sobotu od 10:00 v Jablonném v Podještědí. Více zde.

Královéhradecký kraj

Stará řemesla ve skanzenu

Jestli jste letos ani jednou nestihli výlet za řemesly a tradicemi, o víkendu máte další příležitost. Podorlický skanzen Krňovice zaměří svůj program právě řemesla, zejména pak ta, která jsou spjatá se dřevem a jeho opracováváním. Další informace se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Den knihy

Tvrz Orlice chystá na sobotu zajímavý kulturní program. Den knihy proběhne od 9:00 do 17:00 a účastníky seznámí s nejdůležitějšími mezníky knižní historie. Více čtěte zde.

Vysočina

Ovčí den

Kněžice a jejich ekocentrum Chaloupky v neděli pomyslně zavedou návštěvníky až do Austrálie. Ovčí den přinese mimo jiné informace o ovčí vlně. Dospělé zaujmou odborné dílny, děti spíše kreativní dílničky. Plánováno je také divadelní a hudební vystoupení, k ochutnávce budou připraveny jehněčí speciality. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Drakiáda Bořitov

Kupte nebo vyrobte draka a hurá na sobotní drakiádu v Bořitově. Svůj výtvor tam budete moci porovnat se spoustou dalších draků. Uvidíte i kousky s akrobatickými draky. Více zde.

Olomoucký kraj

Velký turnaj ve hře Mölkky

Znáte hru Mölkky? Nebo jste v ní dokonce dobří? Pak máte skvělou příležitost své schopnosti porovnat s ostatními hráči na velkém turnaji, který začne v sobotu od 9:00 v Šumperku. Bližší informace naleznete zde.

Zlínský kraj

Nový cirkus ve Zlíně

Cirkusová vystoupení proběhnou v sobotu ve zlínském parku Komenského. Od 9:00 do 18:00 se tam děti budou moci přiučit žonglování, balancování na chůdách či na laně a dalším cirkusovým aktivitám. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Den pejsků na hradě

Patří vaše děti k milovníkům pejsků? Pokud ano, nedělní program na hradě Starý Jičín je nadchne. Od 13:00 do 17:00 se tam budou dít doslova psí kusy. Více se dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám